Porsche Panamera Turbo S – un Gran Turismo elitist

Turbo nu mai este suficient la Porsche, orice versiune de top trebuie să fie „S”. A venit rândul lui Panamera Turbo să treacă la versiunea Turbo S. Un plus de 50 CP şi 50 Nm pentru a permite 0-100 km/h în 3,8 secunde.

Porsche Panamera Turbo S – un Gran Turismo elitist Porsche Panamera Turbo S – un Gran Turismo elitist

Porsche vrea cu Panamera să obţină un cocktail perfect de lux, performanţă, dinamică şi confort. În opinia lor erau aproape de acest rezultat cu Panamera Turbo, dar perfecţiunea din punctul de vedere al celor din Stuttgart este Panamera Turbo S. Propulsorul de V8 biturbo de 4,8 litri livrează acum 550 CP, cu 10% mai multă putere decât la Turbo. De asemenea cuplul motor a crescut de la 700 Nm la 750 Nm, dar poate livra şi 800 Nm în momentul unui kick-down. Pachetul Sport Chono este standard pentru această versiune.

V8 biturbo, 4.806 cmc, 550 CP, 750 Nm

Panamera Turbo S. Cu ajutorul funcţiei Launch Control modelul este capabil să ajungă la 100 km/h în 3,8 secunde, iar viteza maximă este de 306 km/h. În acelaşi timp Porsche susţine că Turbo S are consumul la acelaşi nivel cu Panamera Turbo. În cadrul unui test de consum NEDC - New European Driving Cycle, modelul s-a mulţumit cu 11,3 litri la 100 km/h, fiind echipat cu roţi de 19 inch şi pneuri Michelin cu rezistenţă scăzută la rulare dezvoltate special pentru Panamera. Plusul de putere se datorează modificării turbinelor şi softului de management al motorului. În cazul turbinelor s-a folosit la realizarea lor un aliaj de titan şi aluminiu, reducându-se astfel greutatea turbinei ceea ce a condus la reducere momentului de inerţie, deci un răspuns mai bun. Din punct de vedere vizual Panamera Turbo S se laudă cu un set de jante de 20 inch, opţionale, denumite Turbo II care sunt destinate exclusiv acestui model. În Germania modelul costă 167.076 euro cu TVA, iar livrările vor începe în iunie acest an.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.