Enel X și Power Electric au semnat un acord pentru vânzarea de stații de reîncărcare pentru mașini electrice

Autor: Marius Vișan 28 sept. 2021 Știri auto

Enel X România a semnat un acord cu Power Electric pentru vânzarea de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Cele două companii își propun să vină în sprijinul clienților din zona privată cu soluții de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, fiind punctele principale unde autoturismul electric poate fi încărcat în timpul opririlor prelungite.

Solutiile includ stații de reîncărcare de tip JuiceBox, JuicePole si JuicePump, servicii de instalare și aplicații software prin care clienții își pot monitoriza și controla propriile dispozitive de reîncărcare.

Enel X deține o infrastructură publică extinsă, formată din stații de reîncărcare de tip JuicePump și JuicePole, instalate în toate regiunile din România, atât pe spații publice, cât și private.

Soluția JuicePump permite încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Unitățile JuicePole au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare permițând încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Infrastructura publică de stații de încărcare pentru mașinile electrice se extinde continuu în România

“Grija pentru impactul emisiei de CO2, provenită din industria auto, asupra mediului înconjurător, reprezintă o problemă de interes pentru marii producători auto, constructori sau distribuitori. Ne bucurăm să ne alăturăm eforturilor marilor companii pentru sustenabilitatea mediului înconjurător, prin intermediul soluțiilor de încărcare electrică auto, alături de un partener prestigios, Enel X Romania, parte a grupului Enel, furnizor de soluții de reîncărcare a vehiculelor electrice si sistemelor fotovoltaice”, spune Ciprian Marinescu, director vânzări, Power Electric SRL.

Enel X România a ajuns deja la o rețea de circa 180 de puncte de reîncărcare instalate în 25 de orașe, atât în spații publice, cât și private, în mall-uri sau hipermarketuri. În egală măsură a crescut și numărul celor care apelează la stațiile Enel X și la facilitățile companiei.

Din aprilie 2021 și până în august, numărul de utilizatori ai aplicației JuicePass, care oferă accesul la punctele de reîncărcare ale Enel X România, a crescut cu peste 75%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide