Veste bună pentru cei care își cumpără mașină nouă: Programele Rabla au primit fonduri suplimentare

Autor: Cristian Agatie 20 aug. 2021 Știri auto

Veste bună pentru cei care își cumpără mașină nouă: programele Rabla Clasic și Rabla Plus au primit fonduri suplimentare pe final de an, în urma interesului major din partea solicitanților.

Intră în Galeria FOTO

Piața auto din România este modelată iremediabil de cele două programe de stimulare a vânzărilor de mașini noi. Atât Rabla Clasic, cât și Rabla Plus contribuie cu sume semnificative la achiziția unei mașini noi, suficient de mari pentru ca oamenii să nu dorească să cumpere mașini în lipsa finanțării acestor programe. Practic, începuturile de an sunt întotdeauna proaste pentru vânzătorii de mașini, toți clienții așteptând ajutoarele Rabla pentru a cumpăra o mașină.

Anul acesta, ambele programe au beneficiat de sume consistente, care au fost deja suplimentate de mai multe ori, ultima dată în urmă cu o lună. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat acum pe site-ul propriu o nouă suplimentare, mult mai consistentă, cu câte 200 de milioane de lei pentru fiecare dintre cele două programe. Per total, românii au beneficiat (sau vor beneficia), astfel , de un total de 640 de milioane de lei pentru Rabla Clasic, respectiv de 600 de milioane de lei pentru Rabla Plus.

Programele Rabla au primit fonduri suplimentare: Sumele sunt consistente

Astfel, valoarea alocată Programului Rabla Plus, în anul 2020, a fost de 200 de milioane de lei, în timp ce pentru anul în curs bugetul este triplu, respectiv 600 de milioane de lei, rezultând astfel un buget total aferent anilor 2020 şi 2021 de 800 de milioane de lei.

De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menținut crescut, ceea ce a condus la alocarea de noi sume. Pentru acest program, valoarea alocată în anul 2020 a fost de 405 milioane de lei, iar în anul 2021, ca urmare a acestei suplimentări, bugetul alocat este de 640 de milioane de lei.

Suplimentarea bugetului alocat celor două programe de stimulare a vânzărilor de mașini noi se va face începând cu data de 28 august, în cazul programului Rabla Clasic, respectiv din 21 august, în cazul Rabla Plus.

Anul acesta, în programul Rabla Clasic s-au înscris până la această dată 39.690 de persoane fizice, care au cumpărat 28.297 autovehicule și 224 motociclete. Pentru programul Rabla Plus, 6.047 de persoane fizice au beneficiat de finanțare. Au fost cumpărate astfel 1.353 de mașini noi, dintre care 802 pur electrice și 551 electrice
hibride, precum și 2 motociclete electrice.

Prima de casare în cazul Rabla Clasic a crescut de anul acesta, de la 6.500 de lei, la 7.500 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide