VIDEO: Noile BMW Seria 7 și BMW i7 își arată mușchii pe circuitul de la Nürburgring

Autor: Mihai Morcovescu 05 aug. 2022 Știri auto

Limuzina de lux BMW Seria 7 a ajuns în acest an la cea de-a șaptea generație și a primit o versiune electrică denumită i7. Aceasta din urmă se află pe liniile de producție ale constructorului german de la Dingolfing, iar primele livrări sunt programate pentru toamna anului curent.

Inginerii bavarezi fac în această perioadă ultimele ajustări la ambele modele, iar locul ales este circuitul de la Nürburgring. Aici au fost surprinse recent câteva prototipuri G70, ceea ce ne face să credem că măcar unul dintre ele este modelul cu emisii zero.

Versiunea i7 xDrive60 folosește două motoare electrice care oferă 544 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Sedanul electric din Munchen este o mașină super high-tech, cu un interior futurist. Modelul este echipat cu inovatorul BMW Theatre Screen, un ecran panoramic cu rezoluție 8K de 31 inch. Acesta înlocuieşte clasicele ecrane care erau montate în spătarele scaunelor pe modelele anterioare.

Varianta pe baterii i7 va fi comercializată în versiunea xDrive60, care este propulsată de două motoare electrice. Fiecare dintre acestea este montat pe câte o punte, iar puterea totală pe care o dezvoltă împreună este de 544 CP și 745 Nm de cuplu.

În aceste condiții, modelul electric bavarez realizează sprintul 0-100 km/h în doar 4,7 secunde. Viteza de top este de 240 km/h. Bateria are o capacitate de 101,7 kWh, care asigură o autonomie de până la 625 de kilometri în ciclu WLTP.

Cu o putere maximă de încărcare de 195 kWh la o stație de încărcare rapidă DC, bateria va putea fi încărcată în aproximativ 10 minute pentru o autonomie de 130 de kilometri.

Noul BMW i7 a fost prezentat în avanpremieră în România în urmă cu două luni. Limuzina germană cu emisii zero a intrat deja în producție și este disponibilă pentru precomenzi. Prețul de pornire este de 132.447 de euro cu TVA inclus. Primele exemplare ar trebui să ajungă în România în luna noiembrie sau decembrie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide