Viitorul Mercedes-AMG CLE 63 nu va folosi un motor hibrid cu 4 cilindri, ci un motor V8 supraalimentat

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mai 2024 Știri auto

Noul Mercedes-AMG CLE 63 nu va folosi un hibrid cu 4 cilindri, asemenea lui C63 AMG, ci un motor V8 ce va produce aproape 600 CP.

Pentru noua generație a lui C63 AMG, compania a decis să folosească un sistem hibrid cu încărcare la priză, sistem care are la bază un motor de 2,0 litri cu patru cilindri. Cu toate că este mai puternic decât generația anterioară, sedanul german nu este deloc un succes comercial.

Producătorul pare că a înțeles acest lucru și se pare că nu va repeta greșeala cu noul CLE 63. Potrivit publicației britanice Autocar, mai mulți oficiali ai companiei au confirmat că viitorul Mercedes-AMG CLE 63 va folosi un motor V8 de 4,0 litri, supraalimentat cu două turbine, ce va produce aproape 600 CP.

În ciuda performanțelor sale, cumpărătorii tradiționali AMG nu au primit cu brațele deschise noul sistem de propulsie, care combină un motor turbo pe benzină de 2,0 litri cu patru cilindri și un motor electric montat pe puntea spate. Astfel, vânzările au scăzut vertiginos, iar producător german a decis să revină la motoarele V8.

Noul Mercedes-AMG CLE 63 va folosi noul motor V8 cu tehnologie mild-hybrid

Cea mai nouă versiune a motorului AMG M177, care dispune de tehnologie mild-hybrid, va fi folosită pentru cele mai puternice versiuni ale noului CLE, ce vor produce până la 585 CP. Acestea vor fi poziționate deasupra modelelor CLE 53 Coupé și Cabriolet, care utilizează un motor turbo pe benzină de 3,0 litri cu șase cilindri care produce 449 CP. Mișcarea vine în momentul în care divizia de mașini de performanță a Mercedes își propune să stabilească CLE drept un rival direct pentru BMW M4, care oferă până la 550 CP în cea mai puternică formă a motorului S58 cu șase cilindri.

Surse spun că decizia de a oferi CLE cu un motor V8 este legată nu numai de răspunsul nefavorabil la C63 și GLC 63, ci și de feedback-ul rețelei sale globale de dealeri. Dealerii au sugerat că posibila poziționare a unui CLE 63 cu patru cilindri deasupra modelului CLE 53 cu șase cilindri ar duce la confuzie în rândul potențialilor clienți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide