Își vinde mașina, un BMW rulat, cu 1 euro, deși mașina… nu bate, nu troncăne. Care este motivul?

Autor: David Andrei 20 iul. 2020 Știri auto
Își vinde mașina, un BMW rulat, cu 1 euro, deși mașina… nu bate, nu troncăne. Care este motivul?

Un neamț își vinde mașina, un BMW, cu un euro. Anunțul a fost publicat pe eBay și, de atunci, a primit sute de mesaje. Cazul a ajuns în instanță.

Știți celebrele anunțuri cu mașini germane ciudat de ieftine, care nu bat, nu troncăne și au fost conduse de un bătrân până la piață și înapoi? Ei bine, în acest caz, un astfel de anunț ascunde o poveste comico-tragică.

Un BMW rulat a fost scos la vânzare cu 1 euro. A fost, în realitate, o greșeală a vânzătorului, care a introdus greșit datele atunci când a completat formularul de pe site. Acesta ar fi vrut să-și vândă mașina, un BMW, cu 12.000 de euro. Dar a scris, fără să-și dea seama, “1 euro”.

Mai mult, în anunț scria că poate accepta “și oferte mai mici decât prețul anunțat în cazul în care cumpărătorul vrea să achite pe loc”.

Imediat după publicarea anunțului, vânzătorul a fost bombardat de mesaje și telefoane de la clienți care doreau să cumpere mașina. Vânzătorul și-a dat seama de greșeală și a dorit să modifice anunțul, suspendând ofertele făcute deja de cei interesați. Unul dintre aceștia însă, s-a enervat și l-a dat în judecată pe vânzător. Cel care a licitat pentru mașină spera ca instanța să-i dea dreptate și să plătească un euro pentru a-și lua acasă noul BMW rulat.

Dar instanța i-a dat dreptate vânzătorului de BMW rulat

Cazul a fost pe rol la tribunalul din Frankfurt. Instanța a decis în favoarea vânzătorului care greșise prețul pe site. Jurații au ajuns la concluzia că în anunț era o greșeală evidentă. Deci vina era a celor care au licitat, profitând de eroare.

Data viitoare când va posta anunțul de vânzare, vânzătorul va verifica temeinic ce scrie în formular la rubrica “Preț”.

Autoritățile nu au dezvăluit identitatea vânzătorului și nici pe a cumpărătorului. Nici modelul BMW care a fost în joc la tribunalul din Frankfurt nu a fost dezvăluit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide