Volkswagen avertizează că războiul din Ucraina a început să afecteze lanțurile de aprovizionare

Autor: Marius Vișan 15 apr. 2022 Știri auto
Volkswagen avertizează că războiul din Ucraina a început să afecteze lanțurile de aprovizionare

Producătorul auto german a declarat joi, 14 aprilie, că războiul din Ucraina are deja un impact asupra lanțurilor sale de aprovizionare și a costurilor materialelor, informează Reuters.

Volkswagen a avertizat că a început să resimtă impactul războiului din Ucraina asupra lanțurilor de aprovizionare și a prețurilor materiilor prime în primul trimestru din 2022, iar efectele pe termen lung asupra activității sale sunt greu de prevăzut.

Compania a indicat un profit operațional de 8,5 miliarde de euro pentru primele trei luni ale anului, dar a precizat că 3,5 miliarde de euro din această sumă au fost atribuite acoperirilor prețurilor la mărfuri pe fondul creșterii costurilor cu materiile prime.

Randamentul operațional al vânzărilor sale a sărit la 13,5% în primul trimestru, potrivit cifrelor preliminare, de la 7,7% în aceeași perioadă a anului 2021, când pandemia Covid-19 și penuria de semiconductori au influențat puternic asupra rezultatelor.

Războiul din Ucraina a început să afecteze lanțurile de aprovizionare ale companiei Volkswagen

Un purtător de cuvânt al companiei germane a declarat în martie că societatea a luat măsuri pe termen lung cu furnizorii pentru a-și asigura materiile prime, inclusiv un ”program extins și previzibil de achiziții și de acoperire pentru metale prețioase importante”.

Cu toate acestea, Volkswagen a avertizat luna trecută, la conferința anuală privind rezultate financiare, că izbucnirea războiului din Ucraina a pus sub semnul întrebării previziunile sale anuale de creștere a veniturilor cu 8% până la 13%, cu o creștere de 5% până la 10% a livrărilor. Livrările grupului Volkswagen au scăzut cu aproape 22%.

Între timp, ministerul german al economiei vrea să pună capăt subvențiilor pentru mașinile hibride plug-in mai devreme decât era planificat, la sfârșitul acestui an, și să reducă cu o treime bonusul în bani pentru vehiculele electrice începând cu 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide