Volkswagen ID.Buzz este reinventarea electrică a unei legende – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 oct. 2023 Știri auto

Volkswagen ID.Buzz este una dintre cele mai carismatice mașini noi apărute pe piața și oferă propulsie pur electrică într-o caroserie spațioasă, desenată într-un stil aparte.

Probabil că cea mai „jucăușă” mașina din gama de modele electrice Volkswagen este ID.Buzz, un van cu foarte multă personalitate, care ne arată că nu trebuie să ne luăm întotdeauna atât de în serios.

Designul lui ID.Buzz este inspirat de originalul Volkswagen Bus, putând fi configurat chiar și cu o caroserie în două nuanțe, asemenea originalului Bus. Numele, destul de sugestiv, ne trimite imediat cu gândul la un vehicul electric. ID.Buzz dispune de un motor electric montat pe puntea spate, ce dezvoltă 204 CP. Acesta este alimentat de o baterie cu o capacitate de 82 kWh, ceea ce ar trebui să asigure o autonomie de aproximativ 420 de kilometri.

Chiar dacă mașina se inspiră din van-ul clasic, acest lucru nu înseamnă că nu incorporează tehnologii moderne, precum farurile și stopurile cu tehnologie full LED, dar și elemente aerodinamice, care ajută la maximizarea autonomiei electrice.

Volkswagen ID.Buzz oferă spațiu vast la interior

Fiind un van, ID.Buzz este foarte spațios. Forma de cub ajută la maximizarea spațiului la interior, acolo unde pot călătorii fără probleme 5 pasageri. De asemenea, portbagajul este foarte voluminos, astfel că nu vor exista probleme atunci când vine vorba de transportul bagajelor.

Pasagerii din față beneficiază de scaune ergoComfort cu reglaje electrice și tapițerie mașinii testate de noi s-a asortat cu exteriorul, fiind finisată în două nuanțe: alb și turcoaz. Volanul este cel pe care îl cunoaștem deja și de la alte modele Volkswagen, dotat cu comenzi tactile, pe care nu toți utilizatorii le agreează. Șoferul are la dispoziție un instrumentar de bord compact, ce se mișcă odată cu coloana de direcție, iar în centrul planșei de bord regăsim ecranul principal pentru sistemul de infotainment. Acesta integrează și comenzile climatizării, deoarece nu mai există butoane fizice pentru acestea.

Cât despre prețuri, Volkswagen ID.Buzz pornește de la 49.000 de euro în România, însă exemplarul testat de noi are un preț de 69.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide