Volvo prezintă noul EX90 Excellence, cel mai luxos SUV al producătorului suedez – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 apr. 2023 Știri auto

Volvo a prezentat noul SUV electric EX90 Excellence. Noua versiune aduce scaune spate individuale, frigider și materiale fine.

Nu cu mult timp în urmă, Mercedes a prezentat primul model electric din istoria Mercedes-Maybach. Mercedes-Maybach EQS 680 este un SUV electric de lux, la baza căruia stă SUV-ul Mercedes-Benz EQS. La fel ca restul mașinilor care poartă numele de Maybach, este un vehicul impresionant, cu o prezență impunătoare și design extravagant.

Dacă acela era poate prea mult pentru unii dintre noi, Volvo EX90 Excellence tratează luxul într-o abordare ceva mai minimalistă. În 2022, Volvo a prezentat EX90, un SUV de clasă mare, complet electric, un urmaș al actualului XC90 am putea spune. Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai din 2023, producătorul suedez a adus o versiune și mai luxoasă a noului SUV electric, numită EX90 Excellence.

Volvo EX90 Excellence – luxul în format minimalist

Volvo EX90 Excellence este vârful de gamă al SUV-ului electric suedez și va aduce „experiența premium la următorul nivel”. În timp ce cele mai mari schimbări au loc în interior, această nouă navă amiral iese în evidență datorită caroseriei vopsită în două culori și a jantelor unice de 22 de inch.

Totuși, exteriorul joacă un rol secundar în această poveste, deoarece EX90 Excellence este despre locurile pe care vor sta pasagerii din spate. Volvo descrie acest SUV drept „însoțitorul perfect dacă preferați să vă relaxați pe locurile din spate decât să conduceți singur”.

Ce oferă cel mai luxos SUV de la Volvo?

Așadar, ce primești de la Volvo EX90 Excellence? Două locuri individuale în partea, care înlocuiesc al doilea și al treilea rând de scaune montate în mod obișnuit. Cele două scaune sunt separate de o consolă centrală elegantă, care are un panou superior din lemn. Acesta se deschide pentru a dezvălui un frigider în care pot fi depozitate diverse băuturi. Mai jos regăsim un alt ornament din lemn, cu un panou tactil integrat care oferă acces la setările de încălzire și masaj pentru scaune. Pasagerii vor găsi, de asemenea, și un cristal Orrefors care acționează ca un comutator pentru a controla distribuitorul de parfum de care EX90 Excellence dispune. Acesta poate emite trei arome, iar Volvo spune că „experiența senzorială este amplificată de iluminarea corespunzătoare.”

Clienții pot alege între tapițeria din lână sau Nordico. Volvo spune că tapițeria Nordico este ecologică, deoarece este „creată din textile fabricate din material reciclat, cum ar fi sticlele PET și materiale ecologice din pădurile din Suedia și Finlanda”.

Noul Volvo EX90 Excellence va fi lansat inițial în China și, cel mai probabil, va fi lansat și pe alte piețe ulterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide