VW Gol Rally – are şanse rivalul lui Sandero Stepway în Brazilia?

Autor: Oraan Mărculescu 17 mai 2013 Știri auto

Noua Dacia Sandero Stepway este cea mai vândută versiune din noua gamă Sandero şi continuă succesul precedentei generaţii Sandero Stepway, care a fost o surpriză foarte plăcută pe toate pieţele unde a fost (şi încă mai este) comercializată.

În America de Sud, omologul Renault Sandero Stepway continuă să facă o figură foarte bună, aşa încât Volkswagen a decis să contracareze printr-o versiune derivată din modelul de clasă mică VW Gol. Iată, aşadar, Volkswagen Gol Rallye, care apelează la aceleaşi arme ca şi Sandero Stepway.

 

În primul rând, un look de maşină capabilă să ia munţii în piept, caroseria fiind garnisită cu detalii specifice domeniului SUV/crossover: spoilere cu scuturi aparente incluse, cel din faţă integrând două faruri de ceaţă de mari dimensiuni, centura inferioară îmbrăcată în plastic negru şi praguri argintii.

La care se mai adaugă ridicarea suspensiei cu 28 mm şi oferirea unui nou set de jante ”Pikes” de 16 inci, cu pneuri 196/50 R 16, dar şi stickere laterale sau finisarea în argintiu a carcaselor retrovizoarelor, pentru un plus de individualitate.

 

Interiorul e relativ simplist, dar beneficiază şi el de un tratament de personalizare prin adoptarea unui pedalier perforat şi a unui volan cu design mai sportiv, pe lângă mici alte detalii ale indicatoarelor de bord sau schimbătorului.

Ca echipament, VW Gol Rallye e decent, standard având patru geamuri electrice şi oglinzi cu reglaj electric, aer condiţionat, ABS şi sistem de detectare a accidentelor. Opţional se poate comanda tapiţerie din piele ”Native” sau farurile de ceaţă.

 

VW Gol Rallye beneficiază de o singură motorizare TotalFlex (poate funcţiona fie cu benzină, fie cu bioetanol), de 1,6 litri şi 104 CP. Opţional este disponibilă şi o cutie automată cu 5 trepte I-Motion. Ca performanţe, VW Gol Rallye atinge 100 km/h în doar 10,3 secunde, iar viteza maximă se cifrează la 181 km/h.

Preţul de bază pentru VW Gol Rallye în Brazilia se cifrează la 45.850 R$, ceva mai mult decât cei 43.290 R$ reclamaţi de Sandero Stepway cu o motorizare similară, modelul francezilor fiind mai spaţios.

 

Prin urmare, VW Gol Rallye e un rival suficient de puternic pentru Renault Sandero Stepway, dar oare va reuşi să îi ţină piept noului Sandero Stepway, când acesta va fi lansat pe piaţa sud-americană?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide