FOTO-VIDEO. Un Mercedes care a aparţinut lui Ceauşescu, scos la licitaţie

Autor: Gandul.info 29 feb. 2016 Știri auto

 


Una dintre maşinile lui Nicolae Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie. Este vorba despre un Mercedes Benz, cu două locuri, fabricat în 1973. Preţul de pornire la licitaţie va fi de 30.000 de euro. Proprietarul limuzinei, un cetăţean irlandez, a anunţat că toţii banii îi va dona unei fundaţii din Galaţi, care are în grijă persoane cu dizabilităţi grave. Licitaţia va avea loc pe 19 martie, în Germania, la Stuttgart Mercedes Museum, informează Gandul.info.

Click aici pentru Galeria Foto

„Acesta este un Mercedes 350 SL din 1973. Are un istoric neobişnuit şi este în întregime originală, chiar până la cauciucuri”, susţine Conor Hughes (50 de ani), proprietarul autoturismului. Conduce această maşină din 2007, când a primit-o în dar de la un prieten. Maşina de lux face parte din bunurile personale confiscate de la soţii Ceauşescu, vândute la o licitaţie publică în 1999. „Starea maşinii este extraordinară, rulajul este de doar 17.000 km, nimic nu a fost înlocuit sau reparat, totul e original. Este în stare perfectă”, susţine Hughes.

”Pe piaţă, acuma, ar valora în jur de 50.000 de euro, plus-minus, mai cu seamă că a aparţinut unui recunoscut şef de stat. E o maşină bună, o maşină frumoasă”, susţine Lucian Dirnea, restaurator maşini de epocă, citat de Digi.
„Ironia situaţiei este că maşina i-a aparţinut lui Ceauşescu, iar banii din vânzarea maşinii vor ajunge înapoi în România”, spune irlandezul.  Şi nu oriunde, ci la o fundaţie din judeţul Galaţi, care are în grijă 16 persoane cu dizabilităţi grave, aduse dintr-un fost spital comunal. Conor a ajuns la Nicoreşti în 1998 şi a rămas impresionat de drama copiilor din spital. De atunci, a continuat să vină aici şi a ajutat cum a putut.

„Noi cheltuim, în fiecare lună, câteva mii de euro, deci avem cheltuieli imense în fiecare lună şi donaţia asta va fi o bucurie foarte mare pentru noi”, spun reprezentanţii fundaţiei din Galaţi.

Fundaţia din comuna Nicoreşti a fost înfiinţată acum 13 ani, la iniţiativa a doi tineri, pe atunci, voluntari care ajutau copiii din spital. Ea este din Anglia, el din România. Acum sunt soţ şi soţie, iar acţiunile de caritate au devenit un mod de viaţă pentru ei.


 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide