Xiaomi a demarat primele teste rutiere cu viitorul model electric ce urmează să fie lansat anul viitor

Autor: Bogdan Bârliga 21 feb. 2023 Știri auto

Compania chineză cunoscută până acum mai ales pentru producția de telefoane a decis să intre în forță și pe piața mașinilor electrice.

Xiaomi a anuțat în 2021 un plan ambițios de investiții pentru producerea unei mașini electrice și încep să apară noi detalii despre acest proiect.

De la telefoane la mașini electrice

Xiaomi a anunțat că va investi 10 miliarde de dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea și realizarea unei game de maşini electrice produse sub brand propriu.

Pentru intrarea pe segmentul mașinilor electrice Xiaomi a înființat o nouă divizie și a început să recruteze personal, iar primul model electric ar trebui să intre în producție în anul 2024.

Compania chineză nu a specificat dacă va produce autoturismele prin forțe proprii sau dacă va avea parteneriat cu un alt constructor specializat pe această nișă.

Primul modele electric: Xiaomi MS11

La începutul acestui an câteva imagini cu noul vehicul electric Xiaomi extrase dintr-un clip de promovare au fost publicate pe rețea de socializare Weibo populară în China.

Din ceea ce se poate observa în aceste fotografii Xiaomi MS11 este un model cu patru uși, cu plafon de sticlă și siluetă de coupe.

Nu sunt disponibile detalii despre sistemul electric de propulsie, dar Xiaomi a anunțat recent că primul său autovehicul va avea tehnologie pentru condus autonom.

Pe de altă parte conform unor surse din presa auto din China primul model electric de la Xiaomi va utiliza acumulatori produși de CATL.

Un prim lot de 140 de vehicule a început deja să fie testat pe drumurile din China și viitorul model electric de la Xiaomi pare să fie tot mai aproape de lansare conform planului anunțat în 2021.

Într-0 altă fotografie publicată recent de Android Headlines putem să observăm interiorul noului model electric de la Xiaomi și sigla utilizată pentru spatele mașinii.

Sony și Huawei se pregătesc pentru producția de mașini electrice

Și alte companii mari recunoscute pentru producția de echimpamente electronice se pregătesc să intre pe piața autoturismelor electrice.

Huawei a lansat deja un rival pentru Tesla Model Y și Sony va colabora cu Honda pentru producerea unui nou model electric.

Viitorul model electric dezvoltat de Sony va fi ajunge pe piață în anul 2026 și va fi comercializat sub brand-ul Afeela în SUA.

ce spune sony despre vision-s

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor, Android Headlines


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide