Xiaomi anunță prețurile pentru prima sa mașină electrică. Cât va costa sedanul cu până la 800 km autonomie?

Autor: Ionuț Vîlciu 26 mart. 2024 Știri auto

Xiaomi ne oferă o idee asupra prețului cu care va vinde prima sa mașină electrică. Compania chineză se laudă viitorul său model este „cel mai frumos, mai ușor de condus și cel mai inteligent model”.

CEO-ul Xiaomi a declarat că primul vehicul electric al companiei sale își propune să fie „cel mai frumos, mai ușor de condus și cel mai inteligent model”, cu un preț mai mic de 500.000 de yuani, echivalentul a 63.801 de euro, în timp ce producătorul chinez se pregătește pentru comenzi în această săptămână.

Potrivit Reuters, Compania își va anunța joi seară gama oficială de prețuri și va începe să primească comenzi pentru SU7, prescurtare de la Speed Ultra 7. Comentariile CEO-ului Lei Jun, făcute pe contul său oficial Weibo, marchează prima dată când compania a confirmat limita superioară a gamei de prețuri pentru noul său model.

Xiaomi SU7 va avea un preț mai mic de 65.000 de euro

Hype-ul din jurul mașinii a tot crescut de când Xiaomi a dezvăluit vehiculul în luna decembrie a anului trecut și a anunțat că dorește să devină unul dintre primii cinci producători auto din lume. Lei a promovat noul sedan electric ca având o tehnologie capabilă să ofere o accelerație mai bună decât Tesla și vehiculele electrice Porsche.

Xiaomi SU7 va veni în două versiuni, una capabilă să parcurgă până la 668 km cu o singură încărcare și alta cu o autonomie de până la 800 km. Prin comparație, Model S de la Tesla are o autonomie de până la 650 km. În plus, Xiaomi SU7 este construit pe o arhitectură pe 800V, astfel că producătorul declară că în doar 5 minute, mașina se poate încărca cu suficientă energie pentru a parcurge 220 km, iar 15 minute sunt suficiente pentru a furniza 510 km de autonomie.

Xiaomi este al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri din China și în ultimii ani a căutat să își ramifice domeniile de activitate. Alte companii chineze de tehnologie care au colaborat cu producătorii de automobile pentru a dezvolta vehicule electrice includ nume precum Huawei sau Baidu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Xiaomi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide