Am condus i30 1.6 Gdi A6 – cel mai reuşit Hyundai

Autor: Oraan Mărculescu 23 mai 2012 Test drive

Chiar dacă în segmentul compact nu cred că este foarte important felul în care arată o maşină, cel puţin pentru clientul român, sunt persoane care pe lângă bani şi consum se vor gândi că nu este cazul să se sperie în fiecare dimineaţă când pleacă la muncă folosind maşina nouă. Pentru aceştia, dar şi pentru cei care s-au plictisit de toate formele compacte de prin piaţă, Hyundai i30 va fi o gură de aer proaspăt. Foarte proaspăt.

Supus subiectivismului, designul maşinilor este un subiect tabu. Noul i30 vine cu forme care îl poziţionează în partea mai feminină a designului maşinilor compacte, undeva alături de Peugeot 308 şi Mazda 3. Răutăcioşii vor găsi anumite elemente de la aceste două maşini parcă copiate pe Hyundai dar personal cred că i30 arată mai bine decât aceste două modele la un loc. Cumva, pentru prima oară în istoria lor modernă, cei de la Hyundai au reuşit să deseneze o maşină care pur şi simplu arată foarte bine.

Noul Hyundai i30 pur si simplu arata bine, din orice unghi

În buna tradiţie Hyundai, i30 este disponibil în România în patru versiuni de echipare şi patru motorizări. Nu există opţionale, doar pentru culoarea metalizată plăteşti în plus dacă este cazul. Evident, nu există posibilitatea jonglării cu versiunile şi motoarele, adică nu poţi avea motorul de bază de 1.4 litri în echipare Exclusive, pe când diesel-ul de top 1.6 CRDi nu este disponibil decât cu aceasta

Cred că din pricina acestei rigidităţi a ofertei, Hyundai are de suferit în România în faţa maşinilor care se pot configura după bunul plac. Ofertele de tipul „take it or leave it” nu cred că sunt foarte apreciate de cei care caută să cumpere o maşină, nu doar un mijloc de transport. Iar i30 nu are nevoie să fie perceput ca mijloc de transport pe o piaţă unde are de înfruntat Megane, Golf, Focus şi Astra.

Transmisiile manuale au ajuns sa fie depasite tehnologic si sentimental de cele automate

De câţiva ani consider că transmisiile manuale sunt depăşite complet tehnologic şi sentimental de cele automate. Trendul este clar şi cred că în 10 ani vei număra cutiile manuale din industrie pe degete. Şi coreenii au început să se mişte şi deja există o ofertă importantă de cutii automate pe modelele lor. Din păcate importatorul din România nu încurajează prezenţa acestui tip de transmisie în ofertă şi de exemplu la Veloster nu poţi cumpăra o maşină cu transmisia cu dublu-ambreiaj a lui Hyundai.

Pentru i30 însă există o singură motorizare cu o singură echipare şi transmisie automată în şase rapoarte. Am fost foarte bucuros să o găsesc în parcul de presă şi am ales imediat i30 1.6 GDi Highway cu transmisia automată. Cred că din ce în ce mai mulţi oameni pregătiţi să cheltuiască 20.000 de euro pe o compactă se gândesc dacă nu cumva transmisia automată ar trebui să fie dotare a maşinii…

Singurul i30 automat disponibil în România are însă un preţ excelent – 16.558 euro cu TVA. Pentru o compactă cu motor de 135 CP, dotări medii şi transmisie automată, preţul este excelent. Dotările echipării Highway sunt mai mult decât satisfăcătoare chiar dacă există mici lucruri care pot bloca un cumpărător.

Hyundai i30 1.6 GDI cu automata are un pret excelent: 16.558 euro

Maşina are climatizare automată cu reglaj pe două zone, un sistem audio mai mult decât decent, lumini de rulare pe timp de zi, jante, ESP cu toate funcţiile conexe, şase airbaguri şi cutie automată, dar nu are geamuri electrice în spate. Cât mai costau şi ele?! Asta înseamnă ciudăţenie coreeană.

Altfel însă, noul i30 are un interior superb pentru o maşină coreeană. Dacă îmi spuneaţi acum zece ani că Hyundai va ajunge să construiască în 2012 maşini cu interior comparabil la materiale şi calitatea fabricaţiei cu VW, nu aş fi crezut. Realitatea zilelor noastre dovedeşte acest lucru şi i30 are momentan cel mai bun interior din gama constructorului său. Arată bine, materialele plastice au o calitate bună iar construcţia şi finisajele sunt solide şi impecabile în locuri în care altădată scârţîia plasticul sub atingerea ta.

Să vedem cum se conduce Hyundai i30 pe următoarea pagină

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide