Am testat Mercedes-Benz Viano

Autor: Andrei Nan 01 aug. 2013 Test drive

Iată doar o mică parte din exemplele pentru care Mercedes Viano este un atuu remarcabil. Cu siguranţă, oricine se află la bordul acestei maşini va „gusta” din eleganţa execuţiei finisajelor, a dotărilor care se ridică la un nivel premium, a confortului ridicat, mai ales în cazul modelelor prevăzute cu „fotolii” individuale.

Indiferent dacă maşina este utilizată ca mijloc de transport pentru oaspeţii de seamă a unei companii sau pur şi simplu este utilizată pentru transportul familiei în vacanţă, toată lumea va aprecia următoarea dotare: o masă pliabilă, numai bună pentru o partidă de cărţi sau pentru a pune laptopul şi a face o mică prezentare.

Categoric aerul condiţionat ridică nivelul confortului. Astfel, pasagerii din spate beneficiază de un sistem automat, în timp ce cei doi ocupanţi din faţă sunt răsfăţaţi doar cu un sistem semiautomat.

Maşina testată a fost echipată cu un motor de 2,2 litri, capabil să dezvolte o putere de 163 CP, cuplat la o cutie de viteze automată şi o transmisie integrală. Vorbim deci despre ceea ce la Mercedes se traduce prin 4MATIC. Pe un traseu de peste 200 de kilometri consumul mixt înregistrat de computerul de bord a fost de 8 litri/100 de kilometri. Putem considera o valoare foarte bună a consumului în condiţiile în care, în mod oficial, consumul extraurban este de 7,3 l/100 km, iar cel mixt este de 8,7 l/100km. Strict în oraş, valoarea obţinută de noi depăşeşte destul de mult consumul oficial care este de 11 l/100 km.

Trebuie menţionat faptul că ţinuta de drum este exemplară pentru o maşină care are la bază un vehicul utilitar. Chiar şi pe un drum mai denivelat pasagerii din spate sunt transportaţi în deplin confort, deoarece suspensia „absoarbe” foarte bine „neregularităţile” din asfalt.

Concluzionând, Mercedes-Benz Viano este soluţia optimă atât ca maşină de familie, cât şi ca autovehicul pentru propriul business. Viano oferă o ţinută de drum aproape impecabilă şi confort la un nivel ridicat. Mercedes-Benz Viano este disponibil în trei variante de lungime şi trei variante de echipări: TREND, AMBIENTE şi FUN.

Viano beneficiază de 3 ani garanţie extinsă fără limită de kilometri (ExtendPlus), 3,95% dobândă anuală (avans 15%, perioadă 12 luni, DAE 9,77%) şi de 30 de ani de mobilitate (prin serviciul Mobilo).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide