Premiera  Infiniti FX30d S

Infiniti a intrat relativ de curând pe piaţa europeană. Şi a făcut-o cu succes, automobilele create de divizia premium Nissan fiind bine primite de clienţii europeni. Astăzi Infiniti mai face un pas către cucerirea Europei. A pus un motor diesel sub capota SUV-ul FX.

Infiniti FX30d S Infiniti FX30d S

Fiind o marcă care a debutat în Statele Unite ale Americii, Infiniti a mizat mereu pe motoarele pe benzină. Mari şi puternice. Dar faptul că Infiniti vrea să cucerească şi piaţa premium europeană a ridicat o problemă. Europenii iubesc motoarele diesel. Chiar şi pe maşinile scumpe. Aşa că Infiniti nu putea să rămână un consumator de motorină în gamă. Nici măcar Subaru nu a rezistat în Europa fără un turbodiesel.

Aşa că primul propulsor diesel Infiniti îşi face debutul. Este încredinţat pentru început SUV-ului FX urmând ca în viitorul apropiat motorul diesel să echipeze şi modelele EX şi M.

Dar să ne concentram asupra modelului FX. Este unul dintre cele mai arătoase SUV-uri premium. Capota lungă, roţi mari şi o atitudine fioaroasă. Iar acum avem un motor diesel sub acea lungă capotă. Este vorba de un turbodiesel V6 de 3.000 cmc provenit din familia de motoare Renault Nissan. A fost însă modificat serios de Infiniti şi dezvoltă acum 240 CP şi 550 Nm. Viteza maximă este de 212 km/h iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 8,3 secunde. Constructorul se laudă cu un consum mediu de 9 l/ 100 km, dar în viaţa de zi cu zi, cifra este ceva mai mare. Puterea motorului este transmisă în mod normal către roţile din spate prin intermediul unei cutii automate cu şapte trepte. Dacă condiţile de drum o cer repartiţia către punţi se schimbă până la 100% pe puntea faţă.

Infiniti mai introduce şi un sistem de prevenire a părăsirii accidentale a benzii de rulare în premieră europeană. Sistemul detectează banda de rulare şi îl avertizează pe cel de la volan când o părăseşte fără a semnaliza. În caz extrem intervine şi frânează roţile pentru a readuce maşina pe drumul cel bun.

FX30d este disponibil în două variante de echipare: GT şi S plus versiunile Premium, iar Infiniti se aşteapă ca 85% din vânzările modelului FX în Europa să fie varianta diesel.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.