Premiera  Kia Venga test în România

Segmentul B este cel mai apetisant pentru european. Clasa compactă începe să fie prea mare pentru cetăţeanul european. Cu o cotă de piaţă de 31,6%, segmentul B face cu ochiul oricărui producător, aşa că ceva înghesuială pe acest tărâm nu trebuie să mire. Nici diversificarea ofertei, fie că vorbim de clasicul hatch, SUV sau MPV nu este o surpriză. KIA aruncă pe piaţa românească a treia interpretare din segmentul B – KIA Venga, după Rio şi Soul.

Kia Venga test în România Kia Venga test în România

Separe că producătorii alunecă încet spre eşec cu reţeta de succes aclasei compacte. Au dorit să ofere mai mult în această clasă -confort, siguranţă, lux, imagine, design, putere… Inevitabil înaceste condiţii ajungi să creşti în dimensiuni. Şi uite aşadescoperi cu un minim de documentare că un Golf 3 are acelaşiampatament cu ultimul Polo - 2.71 metri. Iar dimensiunile sunt înlinii mari cam aceleaşi.

Maşinile au crescut în dimensiuni, dar nu am observat ca oameniisă se trasforme în Gulliveri, poate doar în orgolii. Deci unsegment care a depăşit cu 2,2 procente clasa compactă are nevoie demai multe declinări. Asta este şi Kia Venga, o declinare a claseimici, subcompacte, B, cum doriţi să o numiţi. La prima vedere ai fitentat să crezi că acest segment al MPV-urilor de clasă mică estecam aerisit, dar Venga are de luptat cu Citroen C3 Picasso,Opel Meriva, Ford Fusion, Honda Jazz, Nissan Note, Renault GrandModus.

GrupulHyundai-Kia abordează puţin altfel problema.Dacă marea majoritatetind spre globalizare, spre inventarea modelului care să identificenevoile clientului, indiferent de meridian, grupul koreean acordăatenţie fiecărei pieţe. Venga este un model desenat, dezvoltat şiconstruit în Europa.

Spre deosebire de Sportage care în privinţa designului seinspiră de la conceptul Kue, Venga este o versiune de seriea conceptului No 3. O continuare a consolidării imaginiide marcă şi în acelaşi timp o comunicare subliminală către client afaptului că este un grup puternic care îşi permite materializareaideilor.


Citeşte mai departe în pagina următoare »