Premiera  Range Rover MY2011

Clasic, dar ce motor! Luxul clasicului Range Rover tocmai a fost amplificat de modificările aduse modelului pentru anul 2011. Iar ca bonus avem acum un motor diesel incredibil de rafinat şi puternic.

40 de ani de când primul Range Rover a fost oferitpublicului. 40 de ani în care acest model a atins statutul delegendă. Trei generaţii care au definit ideea de SUV delux. A patra generaţie nu va mai întârzia foarte mult iar pânăatunci ne putem bucura de o versiune 2011 deosebită.

Prima generaţie Range Rover a apărut pe 17 iunie 1970. Botezată"Classic", prima generaţie a fost unul din primele SUV-uri cuadevărate capacităţi off-road. Upgradat în timp, prima generaţieRange Rover a rezistat pe piaţă 25 de ani.

A doua generaţie a purtat numele de cod P38a. A debutat în 1994şi a fost înlocuită în 2001 de modelul actual.

Range Rover şi-a creat o piaţă specială în aceşti 40 de ani. Adevenit prin definiţie SUV-ul de lux. Este un must have pentruorice vedetă, celebritate din întreaga lume de la Londra la LosAngels,de la Sydney la Shanghai şi de la Torino la Tokyo.

Mai interesant este că la lansarea de presă dinPortugalia au fost disponibile o lungă serie de modele clasiceRange Rover. Scoase din muzeu am crezut iniţial că sunt doarexpuse. Dar nu, am putut chiar să le conducem pe un scurt traseuîntr-o vie.

Am condus ultimul exmplar produs al modelului Range Rover ClassicPelista clienţilor de Range Rover se află nume sonore ca Madonna,Beckham sau Regina Marii Britanii. Range Rover a reuşită să îşicreeze o nişă. Practic, nu există concurenţă directă pentru mareleRange Rover. Un client de Range alege între un Mercedes S-Klassesau un Range Rover. Sau le cumpără pe amândouă.

Pentru clientela mai dinamică în 2005 a fost lansat modelulRange Rover Sport. A devenit un succes imens, iar în 2007 a fostcel mai bine vândut model din gama Land Rover.

Spre finalul acestui an, gama Range Rover se va îmbogăţii cu unal treilea membru: Evoque. Va fi prezentat oficial la Salonul Autode la Paris în această toamnă.

Range Rover se fabrică în Marea Britanie la uzinele din Solihullşi Halewood.

Citeşte mai departe în pagina următoare »