Test cu Mercedes-Benz C 250 CDI 4Matic facelift

Cei de la Mercedes ştiu să deseneze berline frumoase. Sau cel puţin astă e punctul meu de vedere. Oricum C-Klasse W204 categoric este un sedan elegant.

Test cu Mercedes-Benz C 250 CDI 4Matic facelift Test cu Mercedes-Benz C 250 CDI 4Matic facelift

Germanii în această clasă, din punctul meu de vedere, joacă alba/ neagra. Puşti fiind, m-am îndrăgostit iremediabil de seria W201 lansată 1982. Şi evident de atunci în orice generaţie nouă C-Klasse caut elemente care să îmi aducă aminte de acel sedan care m-a fascinat în copilărie. Am regăsit în prima generaţie C-Klasse lansată în 1993 ceva din farmecul legendarului Mercedes 190. A doua generaţie, W203, lansată în 2000 a fost pentru mine uşor confuză cel puţin la nivelul designului. Tema cu farurile rotunde întrepătrunse nu m-a cucerit.

Ultima generaţie, W204, lansată în 2007 mi-a adus aminte poate mai mult decât generaţiile anterioare de modelul copilăriei. Drept urmare mi-am dorit să fie un model perfect. Ei bine acest lucru este imposibil. Până la facelift maşina avea suficiente calităţi pentru a convinge dar magia nu era completă. Eram curios ce se va întâmpla cu acest model în momentul facelift-ului, pentru că modelul a avut parte şi de ceva update-uri minore până acum.

În momentul prezentării primelor imagini cu faceliftul modelului am fost uşor dezamăgit, designul părţii frontale pierduse ceva din sobrietate. În schimb am înţeles de la Tudor, care a fost la testul internaţional, că C-Klasse este altceva acum, altceva în sensul bun. Gradul de scepticism l-am conservat, până nu aveam să pun mâna pe un C-Klasse nu îmi schimbam opinia. Şi uite că s-a întâmplat să socializez preţ de cinci zile cu un C 250 CDI BlueEFFICIENCY 4Matic facelift cu pachet exterior AMG.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.