Test de prim contact cu noul Ford Transit

Autor: Andrei Ştirbu acum 6 ani Test in premiera

Noul Transit dispune de un singur motor, dieselul Duratorq TDCi de 2,2 litri, care vine în trei variante de putere. Entry-level-ul este constituit de cel cu putere de 100 CP şi cuplu de 310 Nm, disponibil încă de la 1.300 rpm. Varianta „de mijloc” are 125 CP şi 350 Nm @ 1.450 rpm, în timp ce vârful îl reprezintă cel cu 155 de cai-putere şi 385 de Newtoni-metru @ 1.600 rpm. 

Ford se laudă cu consumul de combustibil surprinzător de mic, Transit fiind lider în segment la capitolul consum de combustibil şi emisii. Versiunea cu 125 de cai-putere are un consum mediu declarat de 6,4 litri la suta de kilometri, cu emisii de 169 g/km – care variază, evident, în funcţie de caroseria pe care o animă. Cu sinceritatea de rigoare, declar că în urma plimbării (încărcătură de 450 de kilograme) pe care am avut-o cu Jumbo, am obţinut un onest 12,3 l/100 km; consumul declarat pentru Jumbo cu motor de 155 CP este de 7,8 l/100 km. Probabil că se putea şi mai bine – am să las şoferii de dube cu experienţă să-şi exprime părerea în privinţa consumului. 

Fie că vorbim de modelele cu tracţiune faţă, de versiunile cu tracţiune spate sau de cele cu tracţiune integrală (da, Transit oferă de toate), motorul îşi transmite puterea roţilor printr-o cutie manuală cu şase trepte. În privinţa posibilităţii echipării, pe viitor, cu transmisie automată, oficialii nu au declarat nimic.

Cine a zis că pozele cu dubiţe trebuie să fie urâte?

Ţinând cont de lista lungă de versiuni de caroserie, de variantele de putere, de tracţiune şi de echipare, era de aşteptat ca şi lista de preţuri să fie complexă. Noi o să-ţi lăsăm lista completă mai jos, pentru studiu atent, dar o te facem atent la preţul minimal şi cel maximal, indiferent de caroserie. Entry-level-ul absolut este constituit de varianta de caroserie Şasiu, cu 100 CP, tracţiune faţă şi echiparea Base – 24.056 €, cu TVA şi Taxa de Transport incluse. La polul celălalt avem Bus-ul cu 17+1 locuri, 155 CP, echipare Trend: 50.654 € (din nou, cu TVA şi Taxă de Transport incluse în preţ). Între ele sunt vreo 448 de alte versiuni care aşteaptă să fie descoperite.

Click pe poză pentru mărire

Tot ce trebuie să ai este treabă! 

Pagini: 1 2 3 4

Citește și...


Comentarii
Inchide