Test în premieră cu Volvo S60 D2 DRIVe (Start-Stop) RDesign

O maşină care mi-a plăcut, chiar dacă aş avea să-i reproşez câteva lucruri.

Test în premieră cu Volvo S60 D2 DRIVe (Start-Stop) RDesign Test în premieră cu Volvo S60 D2 DRIVe (Start-Stop) RDesign

Aşadar Volvo S60 D2 DRIVe (Start-Stop) RDesign - altă maşină cu nume lung. Ce-i drept, ai tot timpul din lume să pronunţi numele întreg al maşinii celor interesaţi. Singura problemă ar fi să reuşeşti să-i faci să te asculte, să nu fie captivaţi total de linia caroseriei. Am admirat pentru prima dată modelul la salonul de la Geneva 2010. Prea mult timp nu am zăbovit atunci lângă noul model pentru că standul producătorului suedez era inundat de jurnalişti.

La acel moment am găsit designul exterior uşor efeminat, prea fluid pentru ce am fost obişnuiţi a şti că este o berlină de clasă medie. Oricum plăcut impresionat atunci de interiorul elegant, sobru, fără a fi accesorizat inutil şi strident. Pentru mine este un prim contact cu S60. Dacă la Geneva acum un an şi ceva găseam linia exterioară uşor efeminată, acum parcă s-a mai atenuat senzaţia. Iar un S60 în trafic chiar iese în evidenţă. S60 este o berlină de clasă medie extrem de atrăgătoare, chiar şi în versiunea de bază.

Dacă mai adaugi şi pachetul estetic RDesign şi o culoare precum Passion Red Solid, poţi fi sigur că eşti la volanul uneia dintre cele mai frumoase berline din segment. Suedezii chiar au dezvoltat un pachet estetic extrem de reuşit, un cocktail de sobrietate, sportivitate şi agresivitate care izbuteşte să nu fie strident şi să nu deranjeze. Pachetul exterior include un spoiler frontal modificat, cu fantele de aerisire vopsite în negru mat, în timp ce grila radiatorului este finisată în "piano black", având şi un mic logo "R-Design".

În spate, S60 beneficiază de un difuzor bine evidenţiat, vopsit în negru şi care este flancat de două evacuări cromate de mari dimensiuni. Oglinzile extrioare au primit şi ele tratament RDesign. Nu putem trece peste jantele de 18 inch IXION puse şi mai bine în valoare de şasiul sport care reduce garda la sol cu 15 mm.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.