Ep. 5: la proape 15.000 euro, Aveo 1.6 automat sau Linea 1.6 MJet manual?

Autor: Bogdan Iordache acum 9 ani Teste anduranta

VEZI AICI DOSARUL DE ANDURANŢĂ CU CHEVROLET AVEO SEDAN

La nivelul designului exterior, Linea nu mi se pare neapărat depăşită, ba chiar pare mai atractivă pentru familiştii pragmatici, având un aer mai impozant, dar şi mai elegant. Aveo Sedan e mai degrabă dedicat familiştilor mai tineri, amatori de lucruri care inspiră agresivitate, nerv, spirit modern. Singurul minus al lui Aveo rămân stopurile, cam nepotrivite în designul general dinamic, în timp ce Linea are un stil general mai închegat şi mai coerent.

Interiorul lui Aveo îmi place mai mult, având un aspect mai modern şi fiind mult mai bine gândit ca şi spaţii de depozitare. Din nou trebuie menţionat avantajul ultimului venit, Aveo având timp să-şi facă temele şi să beneficieze de evoluţiile tehnologiei. Aşa încât habitaclul lui Aveo plusează şi la capitolul calitativ, ambianţa interioară căpătând o notă bună ca feeling.

Aveo propune un stil tineresc la interior, in timp ce Linea mizeaza pe clasic si sobrietate

Prin comparaţie, Linea se vede că are un stil mai învechit, dar, din nou, clienţii mai în vârstă şi mai conservatori pun pariu că vor fi mai atraşi de sobrietatea interiorului lui Linea, Aveo venind cu unele soluţii cam prea avangardiste pentru clasa mică – personal, apreciez indicatoarele de bord în stil moto, dar am auzit şi multe voci critice până acum la adresa acestei găselniţe.

Per ansamblu, şi interiorul ne arată că Aveo se adresează mai degrabă familiştilor mai tineri, în timp ce Linea este dedicată celor care vor în primul rând confort. Într-un fel, dacă te gândeşti la nevastă şi copii, parcă nu-ţi mai vine să faci pe pilotul la volan, iar scaunele şi bancheta ar fi de preferat să fie cât mai moi şi spaţioase – lucruri de care Linea se ocupă mai bine.

Si Aveo, si Linea au portbagaje de 500 de litri, dar Aveo pluseaza cu mai multe compartimente in habitaclu

În ce priveşte caracterul practic, Aveo stă la fel de bine ca şi Linea în ce priveşte capacitatea portbagajului şi ceva mai bine ca modularitate, fiind un sedan familist de apreciat. Aveo este, însă, peste Linea dacă ne gândim la spaţiile de depozitare din habitaclu, mai multe şi foarte practice, în timp ce Linea suprinde prin atenţia mai bună acordată unor detalii.

În concluzie, la cum arată, la cum te simţi în maşină şi graţie caracterului practic foarte bine gândit, Aveo Sedan mi se pare o maşină de familie bine realizată. Aşa încât, pe lângă raportul bun între preţ şi dotări, Aveo îşi merită banii şi pentru cum arată, pentru cât spaţiu oferă şi pentru soluţiile de ordin practic alese.

Să vedem pe pagina următoare cum stăm cu raportul preţ/tehnică

Pagini: 1 2 3 4

Citește și...


Comentarii
Inchide