Porsche Road Tour 2014 – sau cum să petreci o zi alături de zece modele Porsche

Experienţa Porsche s-a modificat substanţial în anul 2014 – de la spectaculosul Road Show s-a ajuns la mult mai docilul Road Tour. Altfel spus, am avut ocazia să conduc, vreme de o zi, aproape toate modelele din gama producătorului auto german. Fără drifturi şi fără scamatorii, ci exact aşa cum ar conduce un client obişnuit.

Porsche Road Tour 2014 – sau cum să petreci o zi alături de zece modele Porsche Porsche Road Tour 2014 – sau cum să petreci o zi alături de zece modele Porsche

Spectaculosul Porsche Road Show s-a transformat, după patru ani de activitate, într-un eveniment mult mai docil pentru presă şi clienţii interesaţi de modelele producătorului auto german. Rezultatul se numeşte Porsche Road Tour şi le dă ocazia pasionaţilor să petreacă o zi alături de legendele mărcii cu sediul în Stuttgart, fără a uita, însă, de controversatele Cayenne, Panamera şi Macan.

Şi-am pornit la drum! Într-un minunat Boxster

În 2014, evenimentul s-a desfăşurat, în noul format, pe un traseu care a însumat în jur de 100 km, cu o pauză binemeritată în zona Snagov.

Două dintre cele mai neobişnuite prezenţe au fost marcate de varianta hibridă a limuzinei sportive Panamera, dar şi de un model foarte special – un Cayman S cu cutie de viteze manuală şi scaune de tip scoică. E special fiindcă un Porsche cu cutie manuală e foarte greu de găsit în ziua de astăzi, majoritatea fiind dotate cu cutii automate.

Iată şi inorogul Porsche: Cayman S cu cutie manuală

În cadrul caravanei şi-a făcut loc şi un Cayenne GTS, adică un SUV sportiv căruia îi stă foarte bine pe şosea, fiind propulsat de un V8 de 4,8 litri pe benzină care produce nu mai puţin de 420 CP. Adică perfect pentru cumpărăturile de la sfârşitul săptămânii.

Cireaşa de pe tort a fost, totuşi, un minunat 911 Carrera4 Coupe, care reprezintă chintesenţa mărcii germane. O maşină care, odată aşezat în scaunul şoferului, se simte ca şi cum ar face parte din corpul tău, ca o extensie a minţii tale. Şi, bineînţeles, nu trebuie uitat nici excelentul motor boxer amplasat în spate, care huruie şi îţi îmbie simţul auditiv la fiecare apăsare a pedalei de acceleraţie cu un sunet distinct, diferit de oricare alt motor pe care l-ai auzit vreodată.

O maşină despre care se spune că ar avea 50 de ani...

În esenţă, noul format Porsche Road Tour îţi dă ocazia să te întâlneşti cu eroii tăi pe patru roţi într-un cadru relaxat, care te face să realizezi cum ar fi dacă ai avea un Porsche pe care să îl foloseşti în fiecare zi. Fiindcă da, un Porsche, oricare ar fi el, poate fi folosit în fiecare zi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.