Porsche mizează pe diesel pentru Cayenne: noul Porsche Cayenne S diesel are un V8 de 382 CP

Porsche a publicat primele informaţii şi imagini cu noul membru al familiei Cayenne: Cayenne S diesel. SUV-ul de lux cu motor diesel de 4,2 litri care dezvoltă 382 de cai putere şi 850 Nm va fi prezentat în premieră la Salonul Auto Paris 2012.

Porsche mizează pe diesel pentru Cayenne: noul Porsche Cayenne S diesel are un V8 de 382 CP Porsche mizează pe diesel pentru Cayenne: noul Porsche Cayenne S diesel are un V8 de 382 CP

Porsche mizează pe o nouă versiune cu motor diesel a SUV-ului de lux Cayenne pentru a creşte vânzările la nivel mondial.

Noul Cayenne S diesel are sub capotă cea mai nouă generaţie a motorului V8 de 4,2 litri care este folosită în întregul grup Volkswagen. Cu două turbocompresoare şi cea mai nouă tehnologie a injecţiei common-rail, propulsorul dezvoltă 382 de cai putere şi 850 Nm, cu 150 Nm mai mult decât motorul montat pe varianta pe benzină Turbo. Sprintul de la zero până la 100 km/h durează 5,7 secunde, cu două secunde mai puţin decât are nevoie varianta diesel de bază cu motor V6, iar viteza maximă este de 252 km/h.

Ajutat de un rezervor de combustibil de 100 de litri disponibil opţional şi de cutia de viteze automată cu opt trepte şi sistem Start Stop, noul Cayenne S diesel are o autonomie teoretică de 1200 de kilometri şi un consum mediu de 8,3 l/100 km.

Exteriorul şi interiorul sunt identice cu cele ale variantei S pe benzină, cu excepţia inscripţiilor discrete „diesel” de pe aripile faţă.

Noul Porsche Cayenne S diesel va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2012 şi va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor.