Care este cel mai sigur loc în maşină

Care este cel mai sigur loc în maşină

Autor: Marius Vişan acum 8 luni Utile

Care este cel mai sigur loc în maşină – este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care şi le pun cei care călătoresc cu maşina. 

Cel mai sigur loc din maşină

Dacă doriţi să instalaţi un scaun pentru copii pe bancheta din spate, poziţia din mijloc este cea mai sigură, deoarece este cea mai îndepărtată de părţile laterale ale vehiculului.

Şi pentru pasagerii adulţi scaunul din mijloc de pe bancheta din spate oferă cel mai mare grad de siguranţă. Însă, ca şi pasager nu este întotdeauna practic să foloseşti poziţia de aşezare de pe mijlocul banchetei pentru că accesul este mai greoi din şi în maşină.

Dacă ar fi să alegem unul din scaunele din faţă, cel al pasagerului al fi cel mai sigur. Zona picioarelor este mai protejată, iar între corp şi bord nu există volanul care s-ar putea deplasa prea mult în timpul unui impact frontal. 

Maşinile moderne devin din ce în ce mai sigure

Accesoriile de siguranţă, cum ar fi airbagurile, centurile de siguranţă avansate au făcut ca scaunele din faţă să fie foarte sigure. Există acum airbaguri frontale, airbaguri laterale şi airbaguri pentru genunchi.

Pe maşinile noi există sisteme suplimentare de protecţie precum limitator de viteză sau semnal de avertizare în cazul necuplării centurii de siguranţă.

 Comentarii
Inchide