Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România. Combinaţii interzise

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Utile
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România. Combinaţii interzise

După intrarea României în Uniunea Europeană, plăcuţele auto cu numerele de înmatriculare au fost modificate semnificativ. Toate numerele eliberate înainte de 1 ianuarie 2007 utilizau drapelul României în loc de cel cu cele 12 stele european.

Cifrele şi literele sunt de obicei atribuite în mod aleatoriu, cu excepţia cazului în care o taxă de personalizare este plătită şi se solicită, astfel, o anumită combinaţie de litere.

Plăcuţele de înmatriculare sunt emise pentru fiecare maşină şi pentru fiecare proprietar şi acestea trebuie să fie returnate în cazul în care maşina este fie vândută fie casată, deşi noul cumpărător are dreptul să solicite să folosească numărul de înmatriculare vechi.  

Care sunt plăcuţele de înmatriculare cu combinaţii „speciale”

Numere speciale: MAI – Ministerul de Interne (Poliţie, Jandarmerie, Prefecţii judeţelor); A – Armata; CD – Corp Diplomatic; TC – Transport Consular; FA – Forţele Armate; ALA – Aviaţie.   

Combinaţiile de litere interzise sunt cele blocate în urmă solicitărilor de către diverse instituţii pentru uzul propriu al acestora: Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV). Combinaţiile interzise de numere de înmatriculare sunt cuprinse într-un dicţionar al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Un alt caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetăţeanului de a ridica un număr care îi este repartizat prin intermediul calculatorului. Exemple de astfel de combinaţii: BOT, BOU, BOY, GAI, JAF, WCC, JEG. Aceste refuzuri repetate sunt semnalate Direcţiei care după o analiză le include în dicţionarul de combinaţii blocate.

Nu se eliberează numere care încep cu litera I sau O. Litera Q, interzisă

În plus, este important de ştiut că nu se eliberează numere care încep cu literă I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 şi 0. De asemenea, sunt interzise şi combinaţiile III, OOO pentru a nu crea confuzii. Nici litera Q nu poate fi introdusă în combinaţia de litere. 

De cealaltă parte, HEL, IAD, GOD sau WST sunt printre cele mai dorite numere de inmatriculare.

Sunt interzise şi combinatiile care au conotaţii sexuale.

Sursă: Adevărul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide