Cârlige de remorcare demontabile vs. semidemontabile. Care este soluția pentru transportul eficient

Autor: Adrian Somai 30 apr. 2023 Știri auto

Cârligele de tractare sunt acele accesorii care nu ar trebui să lipsească din dotarea niciunei mașini, putându-se dovedi utile în multe situații. Poți tracta o remorcă sau o rulotă de camping sau îți poți transporta bicicleta sau schiurile, nu ai de unde să știi niciodată când ai nevoie de așa ceva.

Înainte de a îți cumpăra însă un astfel de accesoriu, trebuie să știi că aceste cârlige auto nu sunt universale. Așadar, înainte de a face o achiziție, trebuie să știi care este varianta cea mai potrivită pentru modelul mașinii pe care o conduci. Potrivit MercedesBlog, trebuie să fii atent la următoarele: anul de fabricație al mașinii, tipul de caroserie, tipul de tracțiune, sarcina maximă remorcabilă adminsa, gradul de utilitate și sistemul de montare.

De ce să alegi un cârlig auto demontabil

Înainte de toate, ar trebui să știi să faci diferența între cârligele de remorcare demontabile și cele semidemontabile. Dacă nu vrei să îți complici viața prea tare, cârligele demontabile au marele avantaj de a fi mult mai simplu de utilizat. După ce ai montat cârligul nu va mai trebui decât să utilizezi o manetă de eliberare pentru a securiza remorca sau rulota pe care vrei să o tractezi.

Atenție, există și o versiune a cârligelor demontabile cu cheie, aceasta având avantajul de a îți oferi mai multă siguranță. Practic, vorbim despre un cârlig de remorcare care beneficiază și de un sistem antifurt. La fel ca și în cazul cârligelor demontabile simple, și acestea sunt la fel de ușor de utilizat, putând fi montate în numai câteva minute. Acestea sunt, de altfel, și cele mai scumpe dintre toate.

Cel mai important avantaj al cârligelor auto semidemontabile

Marele avantaj al cârligelor de remorcare semidemontabile apare atunci când ne îndreptăm atenția către prețuri, acestea devedindu-se a fi sensibil mai ieftine în comparație cu cele demontabile. Cârligele semidemontabile sunt alegerea potrivită pentru cei care au nevoie de aceste accesorii în vacanțe, atunci când au de transportat, spre exemplu, biciclete sau schiuri. Montarea nu este neapărat mai dificilă, totul putându-se face printr-o simplă desfacere sau strângere a două șuruburi cu o cheie fixă sau tubulară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: https://elements.envato.com/


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide