Nu fi fraier să stai 5 ore pe A2 (hărţi ajutătoare)

Autor: Alexandru Banu 05 mai 2017 Utile

Primul sfat pentru a evita aglomeraţia spre mare este să pleci vineri spre seara. Cât să nu te apuce noaptea la volan şi să te odihneşti până sîmbătă dimineaţa la plajă. Dacă totuşi nu ai altă cale decât să dai o fugă la mare în weekend, atunci iată zonele pe care trebuie să le eviţi, precum şi alte drumuri, care îţi pot economisi minute bune, sau, de ce nu, te pot ajuta să te relaxezi în drum spre litoral.

Cum se iese rapid din Bucureşti către litoral

În mod normal, ruta directă e prin Dristor – Camil Ressu – Theodor Pallady şi direct pe autostradă. Din păcate, această rută e foarte aglomerată la ora de vârf, şoferii pierzând aici minute bune pe o distanţă de doar 2 kilometri!

Este absolut necesar să eviţi această zonă şi să încerci să ieşi spre mare folosind ruta de lângă Dâmboviţa, pe Splaiul Unirii, cu ieşire în Centură şi apoi în A2. Există un inconvenient, şi anume conexiunea cu Centura, acolo unde trebuie să cedezi prioritatea de trecere, iar manevra spre stânga este dificilă. Dacă e aglomerat acolo, mai bine faci dreapta, apoi urmezi drumul prin Glina şi Bălăceanca – acesta are acum conexiune directă cu Autostrada Soarelui.

Dacă vii dinspre nordul Bucureştiului, evită aceeaşi zonă venind pe bulevardul 1 Decembrie 1918 şi efectuând virajul spre stânga la intersecţia cu Theodor Pallady. Alternativ, poţi veni şi pe Şoseaua Industriilor şi apoi pe Drumul între Tarlale, dar trebuie să ţii cont de faptul că vei avea „cedează trecerea” la intersecţia cu Theodor Pallady.

Cum poţi evita blocajele când te întorci spre Bucureşti

Duminica seara coloanele pot începe şi de la câţiva kilometri de Bucureşti, aşadar soluţia este să ieşi de pe autostradă la noua legătură cu DJ 301A cu Bălăceanca şi Glina, apoi pe Splaiul Unirii, dacă ai treabă spre vestul sau sudul oraşului, sau pe DJ 301 spre Pantelimon, dacă ai treabă cu nordul oraşului. Dacă blocajele anunţate sunt şi mai mari, atunci poţi ieşi chiar de la Fundulea, în special dacă ai treabă spre nordul oraşului.

Dacă vrei să ocoleşti Bucureştiul cu totul în drumul tău spre vest sau spre nord, atunci cel mai rapid este, mai ales la ora de vârf, să ieşi din A2 pe la Fundulea şi apoi să-ţi urmezi drumul spre dreapta, pe DJ 100, spre Pasărea şi Afumaţi, revenind în Centura Bucureştiului prin Voluntari. Nu recomandăm centura de sud, care are încă mari probleme pe destule porţiuni şi nu este dublată nicăieri.

Pe unde să mergi spre litoral dacă nu te grăbeşti

Dacă vii dinspre Bucureşti şi vestul ţării, poţi încerca să ieşi de pe A2 la Cernavodă şi să apuci pe drumul Rasova – Ion Corvin – Adamclisi – Cobadin – Negru Vodă (sau Topraisar, dacă mergi spre Eforii). Este în relativă bună stare, nu este un drum de viteză, are peisaje superbe care alternează podgoriile cu stepa, ruinele romane şi dacice cu mânăstirile şi peisajele deltaice cu pădurile. Adaugă circa 1.5 ore la calculul făcut în cazul în care ai fi apucat-o pe autostradă.

Dacă vii dinspre Moldova, atunci poţi trece cu bacul la Măcin şi să apuci spre Tulcea, pe un drum cu asfalt în stare bună şi relativ puţin circulat, de pe care te vei putea bucura de peisajele Munţilor Măcin şi nu numai.

Dacă vii spre Bucureşti, o altă rută pentru evitarea aglomeraţiei până la un punct e „pe partea” cu Ovidiu către Castelu. Trebuie să bagaţi rută în Google Maps Ovidiu – Bucureşti, cu punct intermediar Castelu

Dacă aveţi şi alte rute ocolitoare, vă rugăm să ni le comunicaţi în comentarii

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide