Regulile de aur dacă mergeți cu mașina pe Transfăgărășan

Autor: Cristian Agatie 10 iul. 2021 Utile

Suntem în plin sezon al concediilor, iar șoferii au luat cu asalt șoselele spre destinațiile de vacanță populare. Transfăgărășan este un punct de atracție pentru mulți în acest sezon, dar și o piatră de încercare. Iată care sunt regulile de aur dacă mergeți cu mașina pe Transfăgărășan.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit polițiștilor de la Rutieră, acest weekend este cel mai aglomerat din acest an, iar acest lucru este reflectat de traficul care se desfășoară cu dificultate pe principalele artere de acces spre munte și spre mare. Suntem, de asemenea, în perioada concediilor, și mulți români călătoresc cu mașina spre destinația de vacanță, dar și în road-trip-uri pentru vizitarea mai multor obiective turistice.

Unul dintre cele mai spectaculoase este Transfăgărășan, șoseaua de mare înălțime care a fost inclusă în topul celor mai frumoase drumuri de condus din Europa. Deszăpezit recent cu mari eforturi din partea lucrătorilor de la drumuri, Transfăgărășan nu este doar o cale, ci și o destinație, prin priveliștile pe care le oferă. Este și unul dintre cele mai dificile drumuri pentru șoferi, din cauza numeroaselor viraje în ac de păr și a diferențelor de nivel mari.

Adesea, în unele zone se formează ceață, iar umezeala excesivă se adună frecvent pe carosabil, ceea ce afectează aderența. Fenomenele meteo imprevizibile sunt numai o parte a pericolelor care-i așteaptă pe șoferi pe Transfăgărășan. În zonă a fost semnalată apariția neașteptată a animalelor sălbatice, în special a urșilor. În aceste condiții, polițiștii respectarea unor reguli de aur la circulația pe Transfăgărășan.

Regulile de aur dacă mergeți cu mașina pe Transfăgărășan: Recomandările polițiștilor

1. Pregătiți-vă de călătorie corespunzător

Înainte de a pleca la drum, informați-vă în legătură cu situația de trafic din zonele pe care urmați să le tranzitați întotdeauna este o idee bună să efectuați o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului înainte de plecare. Vă va scuti de neplăceri mai târziu.

2. Circulați preventiv: vă poate salva viața!

Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, ploaie, vizibilitate scăzută. Dacă umezeala asfaltul este ud, măriți distanța între mașini și evitați frânările bruște, care pot duce la producerea unui accident în lanț.

Poate părea un sfat inutil, dar concediul îi face pe mulți să se relaxeze mai mult decât este cazul: nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți. Și, în plus, acordați atenție sporită pietonilor. Aceștia sunt adesea imprevizibili.

3. Atenție cum și unde opriți mașina.

În cazul în care zona nu este prevăzută cu parcare amenajată, opriți mașina în afara părții carosabile astfel încât să nu afecteze fluența traficului. Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă, chiar și preț de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulației.

Așadar, dați dovadă de înțelegere și fair-play astfel încât excursia dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare și deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic. Asigurați autoturismul când coborâți din acesta, fie chiar și pentru realizarea unei fotografii. Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți de lângă mașină!

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide