Copia GAC E-jet este dovada că şi chinezilor le place Mercedes CLA…

Autor: Oraan Mărculescu 18 ian. 2013 Concepte auto

La Salonul Auto Beijing 2012, cei de la Mercedes Benz au prezentat fascinantul concept Style Coupe (care era clar că prefigurează un frăţior al cunoscutului CLS). Un concept care le-a dat idei chinezilor.

Iată că modelul de serie Mercedes-Benz CLA a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Detroit 2013, dar a avut şi o… ”umbră”. De fapt, mai pe şleau, la acelaşi salon auto a fost prezentată şi o copie chinezească foarte clar inspirată de CLA.

Este vorba despre conceptul de maşină electrică E-jet, realizat de chinezii de la GAC (Guangzhou Automobile Group) şi care pare să preia foarte multe idei stilistice de la modelul german CLA.

Dacă, din punct de vedere al designului, sursa de inspiraţie este clar germană, în ce priveşte tehnologia de propulsie chinezii au fost, se pare, impresionaţi de… Chevrolet Volt.

Prin urmare, conceptul E-jet beneficiază de propulsie electrică având sistem range-extender cu un motor termic de 1,0 litri. Chinezii se laudă că E-jet are un demaraj de 4,5 secunde până la 50 km/h, în timp ce autonomia în regim electric, deşi nu a fost comunicată, ar fi rezonabilă.

Pe lângă acest concept E-jet, chinezii de la GAC au mai prezentat la Detroit 2013 încă două modele eco: sedanul Trumpchi 4WD Hybrid, respectiv crossoverul GS5 BEV.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide