Judeţul în care s-au făcut cele mai multe înmatriculări după eliminarea timbrului de mediu. Creşterea a fost de 150 la sută

Autor: Mediafax 08 feb. 2017 Știri auto

Numărul prahovenilor care înmatriculează maşini după eliminarea timbrului de mediu a crescut cu 150 la sută, iar la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto oamenii întocmesc liste încă din timpul nopţii, aşteaptând să le vină rândul pe scările instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ca să poţi înmatricula un autoturism, în Prahova, este o adevărată aventură, spun oamenii care stau din timpul nopţii pe scările Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto din Ploieşti, aşteptând să le vină rândul.

„Am venit şi ieri, nu am rezolvat. Am venit şi azi. M-am schimbat deja odată. Noroc că stau părinţii în Ploieşti şi mi-au adus haine de schimb”, a declarat, miercuri, o femeie care încearcă de marţi să depună actele pentru înmatricularea autoturismului.

Oamenii au încercat să se ajute singuri: au întocmit liste, primele persoane fiind trecute încă de noaptea şi nimeni nu intră dacă nu se regăseşte pe acea listă.

Persoanele sunt strigate şi trebuie să arate buletinul, totul petrecându-se afară, pe scările insituţiei, afară, întrucât conducerea Serviciului spune că are o capacitate a holului de doar 100 de persoane.

„Se fac liste seara. Le facem noi. Eu am venit la 4 noaptea. Sunt trecute, pentru azi peste 200 de persoane”, a spus un bărbat care aşteaptă să îi vină rândul.

Conducerea Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto nu ţine însă cont de listele pe care le întocmesc oamenii, ci de bonurile de ordine.

„Acele liste reprezintă o iniţiativă cetăţenească. Noi nu ţinem cont. La noi se intră, la ghişee, pe baza bonurilor de ordine”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, subcomisarul Ana Roxana Rămneanţu, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Prahova.

Potrivit conducerii Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto, pentru evitarea aglomeraţiei s-a decis implementarea bonurilor de ordine, deschiderea unui birou on-line, însă toate intervalele până pe 22 martie 2017 sunt ocupate. În plus au fost deschise trei ghişee pentru înmatricularea autoturismelor.

„În vederea reducerii aglomeraţiei de la ghişee, s-a implementat şi acest sistem de bonuri de ordine. Capacitatea unui ghişeu este de 50 de persoane. Numărul cererilor pentru eliberarea permiselor a crescut cu 200%, iar cel de înmatriculări auto cu 150%”, a declarat subcomisarul Rămneanţu.

De la 1 ianuarie şi până pe 8 februarie, la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto, au fost înregistrate 3.100 de dosare pentru înmatricularea autoturismelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide