Maşina care frânează automat înainte de radar – Hyundai Genesis

Autor: Andrei Ştirbu 25 iun. 2014 Știri auto

Noul Hyundai Genesis, adică modelul coreean care a promis la lansare că se va lua la harţă cu modele germane consacrate precum BMW Seria 5 şi Audi A6, aruncă mănuşa şi promite un sistem care îi va scăpa de amenzi pe vitezomani.

Cu alte cuvinte, berlina asiatică promite să frâneze automat înainte de radarele fixe amplasate pe drumuri, astfel încât viteza maşinii să se încadreze în limitele impuse de radarul respectiv. Evident, sistemul nu va funcţiona şi cu radarele mobile, fiindcă sistemul GPS nu ştie unde sunt amplasate acestea.

Potrivit sursei citate, această dotare nu va fi disponibilă la început, însă va ajunge pe lista de echipamente în viitor

Informaţia a fost publicată de site-ul australian Drive.com.au, care citează o declaraţie a lui Guido Schenken, purtătorul de cuvânt al Hyundai Australia. „Maşina ştie unde se află radarul şi va adopta viteza corectă”, a spus Schenken în cadrul evenimentului de lansare a modelului Genesis în Australia. „Maşina va scoate un sunet cu 800 de metri înainte de radar şi îţi va arăta limita legală de viteză, după care te va avertiza dacă viteza cu care rulezi este mai mare”, a continuat el.

Pentru a face toate acestea, berlina coreeană se foloseşte de sistemul de navigaţie prin GPS, care ştie unde sunt amplasate radarele fixe, şi de sistemul de frânare automată în cazul unui accident.

Tu ce crezi despre această tehnologie: poate fi de ajutor pentru un şofer neatent sau e un pericol pentru siguranţa circulaţiei?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide