Ministrul care a aprobat timbrul de mediu are în familie o maşină înmatriculată în Bulgaria

Autor: Adrian Mihălţianu 21 oct. 2014 Știri auto
Ministrul care a aprobat timbrul de mediu are în familie o maşină înmatriculată în Bulgaria

Rovana Plumb, care ocupa funcţia de ministru al mediului în momentul în care a intrat în vigoare actuala formă a timbrului de mediu, a făcut ce fac toţi românii care vor să scape de taxa aprobată chiar de ea: şi-a înmatriculat o maşină în Bulgaria.

Informaţia vine de la jurnaliştii de la România Liberă, care au reuşit să fotografieze maşinile din curtea fostului ministru al mediului. În imagine apare un BMW M6 înmatriculat în Bucureşti şi un Audi Q7 cu numere de Ruse, Bulgaria.

Potrivit articolului din România Liberă, familia Plumb a cumpărat SUV-ul Audi în 2008, iar maşina a apărut în declaraţiile de avere ale Rovanei Plumb în 2012 şi 2013. Între timp, maşina şi-a schimbat proprietarul în acte, fiindcă a fost înmatriculată în Bulgaria – o metodă folosită frecvent de cei care vor să scape de timbrul de mediu.

În acelaşi material apare şi o declaraţie a fostului ministru, care spunea, anul trecut, că ea este prima care trebuie să respecte legea şi că o să plătească timbrul de mediu. „E un Audi Q7. Nu l-am înmatriculat încă, circul cu numere roşii pentru că trebuie să îndeplinesc toate criteriile legislaţiei din România, în sensul de a achita timbrul de mediu”, a spus Plumb pentru Realitatea TV în 2013.

Totodată, există şi o declaraţie a consilierului său personal, care spune că „doamna Rovana Plumb nu deţine şi nu a deţinut în proprietate nici un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Bulgaria. Nu a folosit şi nu va folosi, personal, un astfel de autoturism în activitatea domniei sale. Maşina menţionată în declaraţiile sale de avere anterioare a fost înstrăinată către o terţă persoană, în anul 2013”.

UPDATE: ANAF a trimis ziarului Adevărul dovada plăţii taxei de mediu. Fapt care ne face să ne întrebăm: de ce a mai fost nevoie ca familia ministrului să recurgă la tertipul cu vânzarea către o terţă persoană, apoi înmatricularea în Bulgaria, dacă maşina tot este folosită în familie iar taxa a fost plătită? Mister. Poate ni-l dezlegaţi voi.

Tu ce zici: crezi că Rovana Plumb chiar a vândut maşina sau s-a lovit cu capul de pragul impus chiar de ea?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide