Honda Freed – varianta family a lui Jazz

Autor: Dan Vache 30 mai 2008 Prezentări

Honda Freed - monovolum generosNoul monovolum de clasă mică, Honda Freed, nu este chiar aşa de mic precum ar da de înţeles faptul că este bazat pe citadina Honda Jazz. Faţă de aceasta, Honda Freed are o lungime de 4.215 mm (faţă de 3.900 mm Honda Jazz), este mai înaltă cu 190 mm, având 1.715 mm, iar ampatamentul atinge 2.740 mm (faţă de 2.500 mm la Honda Jazz).

Honda Freed - interior modernPractic, dacă noul Honda Freed ar urma să fie comercializat şi în Europa (lucru încă neclarificat oficial), ar putea fi un concurent serios pentru Mercedes B-Class (mai ales că există şi câteva similitudini estetice, mai ales în părţile laterale). Însă Freed ar putea fi un concurent redutabil şi pentru Honda FR-V, deoarece are un ampatament mai mare decât al fratelui compact şi poate oferi până la 8 locuri (faţă de maximum 6 în cazul lui FR-V).

Honda Freed - portiere culisanteMaşina este dotată cu portiere spate culisante, cu opţiunea comandării prin telecomandă a acestora, iar posibilităţile de configurare a interiorului sunt multiple, mergând de la 5 până la 8 locuri, pe trei rânduri. Motorizarea oferită în Japonia este un 1,5 litri pe benzină, de 120 CP, iar tracţiunea este pe roţile faţă, dar opţional este oferită şi tracţiunea integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide