Am testat Mitsubishi ASX – Diamond Edition

Autor: Andrei Nan 09 apr. 2012 Test drive

Principalele calităţi ale acestui model sunt date de dimensiunile exterioare ale caroseriei, fiind comparabil din acest punct de vedere cu un automobil din clasa compactă, dar cu o poziţie de condus înaltă, specifică unui SUV.

ProMotor a testat de această dată o ediţie specială, şi anume Diamond Edition, versiune care se distinge de modelul de serie prin câteva elemente specifice atât la exterior, cât şi la interior. Vorbim despre bara frontală în culoarea caroseriei care este prevăzută cu lumini de zi cu tehnologie LED. Bara spate este, de asemenea, vopsită în culoarea caroseriei, dar este prevăzută cu senzori de parcare, evacuare dublă cu secţiune ovală şi blocuri optice spate care beneficiază de tehnologia LED. Un alt element distinctiv al versiunii speciale este dat de amplasarea logo-ului ASX pe ambele portiere faţă.

Cireaşa de pe tort este interiorul acestei versiuni speciale, unde întâlnim dotări demne de mărci premium. Mai exact, scaunele, cotiera şi uşile sunt îmbrăcate în piele naturală. Mai mult decât atât, scaunele faţă sunt prevăzute şi cu un sistem de masaj lombar, acţionat pneumatic. Pentru ca totul să fie perfect, sistemul multimedia este asigurat de o unitate Clarion NX501E cu funcţii multiple: cameră video pentru marşarier, comenzi audio pe volan, handsfree încorporat, navigaţie cu hărţi pentru România, slot card SD, port USB, touchscreen cu navigare slide. Dacă ar fi să reproşăm ceva interiorului am putea să ne legăm de plasticele care acoperă restul suprafeţelor. Dar dacă stăm să ne gândim cât costă echiparea de bază, şi anume versiunea care nu beneficiază de elementele ediţiei speciale (la un preţ de 17.990 euro cu TVA), reproşul nostru nu mai are sens.

Din punct de vedere dinamic, ASX-ul se manevrează extrem de facil în oraş şi asta datorită direcţiei foarte uşoare iar poziţia înaltă la volan oferă o vizibilitate la cote ridicate. La drum lung maşina prezintă un uşor ruliu, iar suspensia este o idee mai gălăgioasă la trecerea peste gropile din asfalt. Propulsorul este construit în întregime de Mitsubishi. Este foarte silenţios şi, deşi îi lipseşte puterea în prima parte, se dovedeşte a fi foarte rapid, cuplul maxim de 300 Nm fiind disponibil între 2000 şi 3000 rpm, iar puterea maximă de 150 CP este atinsă la 4.000 rpm.

Dar calităţile acestui propulsor nu se opresc aici. Unul din cele mai importante aspecte, mai ales în ziua de azi, este consumul. Oficial, Mitsubishi ASX echipat cu propulsorul diesel de 1,8 litri şi tracţiune integrală nepermanentă se laudă cu un consum urban de 7,0 litri/100 km. Noi am reuşit să atingem valoarea de 7,4 ltri/100 km în condiţiile în care nu am apelat la „condusul economic”. Rezultatul este un consum foarte redus dacă stăm să ne gândim că, totuşi, vorbim despre un SUV.

După cum era de aşteptat, preţul acestei versiuni speciale este destul de piperat. Mitsubishi ASX Diamond Edition are un preţ de pornire de 31.998 de euro. Pare o sumă mare, dar dacă stăm să ne gândim şi la ce oferă această ediţie specială, atunci suma îşi găseşte o justificare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide