Test-drive cu noul MINI Convertible Cooper S Highgate. It’s showtime!

Autor: Dan Vache 13 nov. 2013 Test drive

In 2011, noul MINI Convertible Cooper S a trecut printr-un tratament de restilizare pentru a-i reîmprospăta imaginea. Astfel, facelift-ul aplicat a implicat câteva modificări minore, care se pot observa cel mai mult în partea frontală: spoilerul a fost redesenat, blocurile optice au acum LED-uri integrate, iar grila are noi elemente cromate. În spate, stopurile au acum o structură internă nouă, cu LED-uri integrate, iar spoilerul a suferit câteva „retuşuri”. Aşadar, schimbări subtile operate de inginerii britanici care au avut grijă să nu „altereze” farmecul britanic, care încă mai întoarce foarte multe capete.

În interior, inginerii au montat noi materiale cu o calitate mai bună şi au schimbat comenzile sistemului audio şi cele ale aerului condiţionat. Marea noutate ce vine odată cu faceliftul o reprezintă integrarea sistemului MINI Connected (cunscut de pe celalalte modele noi din gamă), care oferă posibilitatea conectării la internet folosind iPhone-ul personal. Acesta îţi permite accesul la Facebook, Twitter sau orice post de radio de pe internet. Cool, right?    

În plus, facelift-ul vine şi cu o serie de noi pachete de personalizare care aduc un plus de rafinament atât aspectului exterior, cât şi interiorului. Iar în cazul nostru, luăm ca exemplu modelul din test, o ediţie specială denumită MINI Convertible Cooper S Highgate. Aceasta vine vopsită în nuanţa Iced Chocolate, o culoare specială care ii dă caroseriei o strălucire aparte atunci când ia contact cu razele soarelui.

În plus, soft-topul a fost vopsit în culoarea caroseriei, ceea ce contribuie la o imagine mai elegantă. Însă look-ul de bad-boy este asigurat de cele două dungi cu borduri albastre, trasate pe capota motorului de la baza parbrizului şi până la grilă.

Pe lateral, au apărut nişte embleme Highgate, asta în caz că nu-ţi mai aduci aminte de numele ediţiei speciale, iar capacele oglinzilor exterioare au fost vopsite în aceeaşi culoare cu a caroseriei. Bun, dar pe o maşină atât de cool nu trebuie să lipsească jantele de 17 inci, având cel mai important rol: să accentueze cât mai bine caracterul sportiv al maşinii.

O serie de elemente noi işi fac apariţia şi in interior: praguri personalizate, o tapiţerie din piele în culoarea Dark Truffle care îmbracă aproape tot habitaclul şi care se asortează extraordinar de bine cu exteriorul, şi un pedalier sport din oţel inoxidabil.

Ei bine, pentru a-ţi cumpăra o maşină care să arate aşa de bine, trebuie să bifezi pe lista de opţionale pachetul Highgate. Acesta are un preţ de 4.272 euro cu TVA, iar în schimb vei primi un MINI Convertible Cooper S cu o individualitate aparte şi cu un puternic aer british-cool.

Cum merge maşina VEDEM PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide