Cum arată și cât costă mașina pe care puțini oameni bogați și-o pot permite – FOTO

Autor: ProMotor 17 feb. 2020 Știri auto

Pagani pregătește un nou hipercar: se numește Imola. O mașină care costă 5,4 milioane de dolari, o ediție limitată în doar 5 exemplare care își va face premiera publică la viitorul Salonul Auto de la Geneva din 2020.

Numit astfel după circuitul Imola din Bolonia, Italia, cel mai recent model Pagani combină o putere exorbitantă și o greutate relativ ușoară, pentru a-l face deosebit de agil pe pistă.

Ca și Huayra, Imola se bazează pe un motor Mercedes-AMG V 12. În Imola, însă, motorul de 6,0 litri produce 827 de cai putere, cu 107 mai mult decât Huayra. Acei cai în plus vin datorită experienței adunate în timpul testelor care au adunat aproape 16.000 de kilometri.

Pagani nu a dezvăluit alte cifre de performanță cu privire la noul său hipercar, dar bănuim că va fi foarte rapid.

GALERIE FOTO

Imola vine cu o geometrie de suspensie unică, în timp ce noile amortizoare active sunt interconectate printr-o nouă unitate electronică care se ocupă de sincronizarea motorului cu transmisia și diferențialul.

Imola este primul Pagani vopsit folosind o tehnică specială care reduce greutatea vopselei cu 5 kg, păstrând adâncimea nuanței și strălucirea neschimbate. Obiectivul Pagani de a face mai ușoară Imola a implicat mai mult de 770 de noi componente forjate sau prelucrate, folosind aliaje precum aluminiu, titan și oțel. Rezultatul final este o greutate totală de doar 1.246 de kg.

Pagani Imola va fi produs în doar 5 exemplare

Producția lui Pagani Imola va fi limitată la doar cinci exemple, toate fiind deja vândute la un preț de cinci milioane de euro (5,4 milioane de dolari) plus taxe, pentru fiecare exemplar.

Circuitul Imola este un loc sacru pentru pasionații de mașini. Este un circuit dificil, care a selectat cei mai buni piloți, dar și cele mai bune mașini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Netcarshow.com



Comentarii
Inchide