Primul vehicul electric Skoda a apărut în 1938. Era un camion proiectat pentru transportul berii – FOTO

Autor: Marius Vișan 20 iun. 2020 Mașini electrice

Fondată în 1895, Skoda este unul dintre cei mai vechi producători auto din lume. Încă din primii ani Skoda a experimenteat combustibilii alternativi printre care s-a aflat și electricitatea.

Inovația a fost o piatră de temelie a filozofiei de design Skoda în cei 125 de ani de activitate. De la primele biciclete și motociclete L&K până la SUV-ul electric Enyaq, Skoda a încercat întotdeauna să împingă limitele tehnologiei, păstrându-și în același timp produsele la prețuri accesibile.

Galerie foto cu prototipuri Skoda

Primul său model hibrid pe benzină / electricitate a prins viață în 1908, când fondatorii Vaclav Laurin și Vaclav Klement au colaborat cu Frantisek Krizik, omul care a proiectat și sistemul de tramvaie din Praga, Republica Cehă, care mai funcționează până în zilele noastre.

În 1938 a apărut primul vehicul electric Skoda

Într-o perioadă în care importurile de petrol erau în pericol, Skoda a muncit din greu pentru a garanta ca aprovizionarea populației nu ca fi afectată. Așa a apărut primul camion construit special pentru a livra bere, din fabrica din Pilsen, în barurile și restaurantele orașului.

Alimentat cu baterii reîncărcabile cu plumb, montate pe șasiu, un astfel de camion putea transporta până la trei tone de bere și se potrivit perfect pentru cursele cu viteză redusă și multe opriri. Fără a fi nevoie de admisie de aer sau de răcire, partea din față a cabinei a fost creată cu o formă netedă, aerodinamică. Camionul a livrat bere timp de mulți ani, conform înregistrărilor din fabrică.

Primul vehicul electric Skoda a apărut în 1938. Era un camion proiectat pentru transportul berii - FOTO

Ce înseamnă viitorul pentru Skoda

Enyak iV este al doilea model pur electric al mărcii, după Skoda CITIGOe iV, și urmează să fie prezentat anul acesta. Bazat pe platforma MEB a Volkswagen Group, SUV-ul va fi oferit cu tracțiune spate sau integrală, trei dimensiuni ale bateriei, cinci variante de putere și o opțiune cu încărcare rapidă. În cea mai generoasă specificație, Skoda Enyaq iV promite o autonomie de conducere de până la 500 km.

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide