Cum a ajuns Porsche Panamera Turbo cea mai rapidă limuzină la Nurburgring?

Autor: Elena Luchian 13 aug. 2020 Știri auto

Porsche Panamera Turbo facelift este cea mai rapidă limuzină pe Nurburgring Nordschleife. Mașina care a parcurs turul de circuit într-un timp record a fost un model camuflat. Modelul va fi dezvăluit oficial în curând.

GALERIE FOTO

Porsche Panamera Turbo facelift a parcurs un tur de circuit în 7:29.81. la volan s-a aflat pilotul de teste Lars Kern. În momentul parcurgerii turului cronometrat, temperatura aerului era de 22 de grade Celsius, iar temperatura asfaltului de pe circuit de 34 de grade Celsius.

“Îmbunătățirile operate asupra șasiului și sistemului de propulsie ale noului Porsche Panamera s-au simțit semnificativ pe tot parcursul acestui tur de circuit, care este recunoscut ca fiind cel mai solicitant din lume”, a explicat Lars Kern.

Panamera Turbo facelift a parcurs traseul de 20.832 de kilometri, spre deosebire de tentative înregistrată în 2016, atunci când același pilot a avut nevoie de 7 minute și 38,46 secunde pentru 20,6 kilometri. Pentru a putea compara performanțele din urmă cu patru ani și cele înregistrate acum, mașina a parcurs distanța de atunci, 20,6 kilometri, în 7 minute și 25,04 secunde. Acest lucru înseamnă că, de această dată, a fost cu aproape 13 secunde mai rapidă decât predecesorul său!

Când va fi dezvăluit Porsche Panamera Turbo facelift?

Cea mai rapidă limuzină de pe circuitul de la Nurburgring va fi dezvăluită oficial la sfârșitul acestei luni. Modelul primește blocuri optice restilizate, un difuzor de aer nou, dar și o serie de noutăți în cabină. Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2, folosite pentru recordul de pe Nurburgring, vor fi disponibile opțional în gamă.

Porsche Panamera Turbo facelift este pus în mișcare de motorul V8 twin-tubro de 4,4 litri. Aceeași unitate dezvoltă, sub capota versiunii actuale, 550 de cai putere și un cuplu de 770 Nm. Rămâne de văzut dacă Porsche pregătește cifre noi pentru versiunea facelift. Cel mai probabil, având în vedere performanțele obișnuite în „Iadul verde”, constructorul german a pregătit performanțe superioare pentru model.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide