Accident grav la Raliul Iașiului! Mașina lui Simone Tempestini s-a răsturnat și a luat foc

Autor: Elena Luchian 05 sept. 2020 Știri auto

Un accident teribil a avut loc în această după-amiază la Raliul Iașiului. Mașina campionului național Simone Tempestini s-a răsturnat și a luat foc!

GALERIE FOTO

Raliul Iașiului a fost marcat de cel mai grav accident din ultimii ani. Potrivit paginii oficiale a competiției, în timp ce se afla la conducerea cursei, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a ieșit în decor, în timp ce se deplasa cu viteză mare. Mașina de concurs, o Skoda Fabia R5, s-a dat de câteva ori peste cap și a luat foc.

Simone și Sergiu nu au suferit leziuni vizibile, a constatat serviciul de ambulanță care le-a acordat   primul ajutor. Pentru cei doi, urmează o serie de verificări amănunțite în zilele următoare.

“A fost o greșeală de pilotaj”, își asumă ieșirea în decor Simone Tempestini. “Nu avem nicio zgârietură, nu am pățit absolut nimic. Și asta face parte din motorsport, se mai întâmplă să greșești.”

Federația România de Automobilism Sportiv (FRAS) a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul și modul în care s-a intervenit la fața locului.

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt multipli campioni naționali la raliu, se află la conducerea clasamentului în Campionatul Național de anul acesta și au fost campioni mondiali la juniori în 2016.

VIDEO:

https://www.facebook.com/FRAS.RO/videos/308140070488587

Accidentul suferit de Simone Tempestini și Sergiu Itu, un semnal de alarmă pentru șoferii de rând

Organizatorii Raliului Iașiului profită de ocazie pentru a trage un semnal de alarmă. “Viteza la volan este extreme de periculoasă pe drumurile publice și recomandăm tuturor să își încerce limitele doar în cadru organizat, unde astfel de situații nu au urmări asupra celor din mașină.”

“Deși motorsportul este periculos, în mașinile de concurs, sportivii sunt extrem de bine protejați”, subliniază președintele FRAS, Norris Măgeanu. “Cei doi sunt teferi, dar dacă ar fi fost pe un drum public, cu o mașină normală, ar fi fost extrem de grav!”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: FRAS / Raliul Iașiului



Comentarii
Inchide