Motivul bizar pentru care un șofer poartă mască în mașină chiar și când e singur

Autor: George Cristea 11 nov. 2020 Știri auto

S-a scris enorm despre utilitatea măștilor de protecție în lupta cu coronavirusul. La fel de mult s-a dezbătut dacă șoferii ar trebui să o poarte sau nu. Iată motivul bizar pentru care un șofer poartă mască în mașină chiar și când e singur.

Intră în Galeria FOTO

Mulți s-au plâns că purtatul măștii de protecție de către șoferi le afectează vizibilitatea și poate contribui la producerea unui accident. Problema este și mai mare pentru cei care poartă ochelari, aceștia având tendința să se aburească. Cu toate acestea, sunt cazuri care justifică purtarea unei măști de protecție la volan.

Probabil cel mai comun este cel în care mergem într-o mașină cu persoane aflate în afara cercului nostru personal. Aceasta este o situație riscantă, chiar și atunci când toate persoanele poartă mască. Totuși, purtarea măștii de către toți cei din mașina reduce semnificativ riscul de contaminare. Un șofer a indicat însă și un alt motiv pentru care poartă mască. Și asta chiar dacă în mașină cu el nu se mai află nicio altă persoană.

Motivul bizar pentru care un șofer poartă mască

Explicația șoferului este bizară, dar are sens. Potrivit acestuia, masca de protecție îl ajută să nu își atingă fața cu mâinile, iar acesta este un motiv suficient pentru a o purta chiar și atunci când nu se află cu altcineva în mașină.

Atingerea feței cu mâinile contaminate este una dintre căile principale de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, potrivit recomandărilor specialiștilor din sănătate. În plus, este aproape imposibil să îți ții mâinile departe de față. O statistică neoficială arată că oamenii își ating fața, în medie, de 23 de ori pe oră.

Prin urmare, în acest caz, masca protejează nu doar direct, împiedicând răspândirea virușilor pe cale aeriană, ci și indirect. Într-adevăr, purtarea măștii este inconfortabilă, dar rolul ei nu poate fi contestat. Iar dacă te poate împiedica să-ți duci mâna la gură, nas sau ochi, utilitatea acesteia crește.

sursa: Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide