Românii au început să primească Dacia Spring. Proprietarul unei mașini și-a montat ”stația” de încărcare în fața curții – FOTO

Autor: Marius Vișan 17 nov. 2021 Știri auto

Primele mașini Dacia Spring au început să ajungă la clienții români încă din prima parte a lunii octombrie. Primii clienți ai modelului electric Dacia Spring și-au primit, la începutul lui octombrie, vehiculele comandate încă din primăvară.

Nu după multe vreme, pe rețelele se socializare au început să apară postări cu imagini și mărturii ale celor care și-au luat în primire prima Dacia care se încarcă la priză. Pe grupul de Facebook Dacia Spring Club România un internaut a urcat imagini cu o casetă de plastic în care se află cablul de încărcare conectat la o sursă de electricitate, caseta fiind montată pe gardul din fața curții: ”Am scos ”pompa” la poarta!”, scrie acesta.

Ideea pare să îi fi inspirat și pe alții: ”Cutia de unde este luată? Așa ceva aș vrea și eu – tot pe gard va fi priza și vreau s-o feresc de intemperii”, comentează un alt utilizator al rețelei de socializare.

Sursă foto: Facebook / Dacia Spring Club România

Cât costă Dacia Spring și cât trebuie să aștepte un client pentru a primi mașina?

Începând din noiembrie, prețul de listă pentru Comfort Plus este 19.100 euro, față de 18.100 euro cât era prețul de lansare. Perioada de așteptare pentru cei care comandă acest model este între opt și zece luni.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul. Pentru baterie garanția este de 8 ani sau 120.000 km.

Există un singur nivel de echipare a modelului Spring: Comfort Plus. Asta înseamnă că mașina vine echipată cu sistemul Media Nav. Pe mașină mai există aer condiționat manual, geamuri electrice față-spate și cablu de încărcare tip 2.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP). Acesta este cuplat la o baterie de 26,8 KWh. Bateria poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (regim urban).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță. Printre acestea se află un limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Dacia Spring Club România


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide