Prezentarea noii Honda Civic. Ce aduce în plus a 11-a generație?

Autor: Ionuț Vîlciu 29 sept. 2022 Știri auto

Noua Honda Civic a ajuns și în România. Compacta japoneză a ajuns la cea de a 11-a generație și are multe de oferit.

Când vine vorba de mașini compacte, Honda Civic este unul dintre cele mai sonore nume. Cea de a 11-a generație a ajuns și la ProMotor, așa că v-o arătăm în toată splendoarea ei.

Această generație este cea care primește un sistem de propulsie complet hibrid. Astfel, motorul electric dezvoltă 184 de cai putere, iar cel termic 143, dintr-o unitate pe benzină de 2,0 litri. În marea majoritate a timpului, motorul termic funcționează ca un generator. Transmisia este una de tip e-CVT, iar puterea este transmisă doar către puntea față.

Prețurile încep de la 33.000 de euro cu TVA inclus. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji. Chiar și în echiparea de bază, mașina vine foarte bine dotată. Honda Civic este mai bine accesorizată decât un model german cu o putere similară. Acestea fiind spuse, haideți să vedem ce oferă noua Honda Civic.

Honda Civic are un design exterior mai cuminte

Noua Honda Civic are un design ceva mai cuminte față de generația precedentă, iar acesta nu este un lucru rău. În partea frontală, tot ceea ce înseamnă bloc optic are tehnologie full LED. Pentru că mașina este un hibrid, sigla are accente albastre, lucru care o face să se asorteze cu caroseria vopsită în albastru. Jantele care vin pe această mașină au dimensiunea de 18 inch și sunt îmbrăcate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4.

În partea din spate, stopurile vin, de asemenea, cu tehnologie LED. Dată fiind forma mașinii, spatele este mai aplecat, asemenea unui fastback, fiind mai puțin drept, așa cum e la Volkswagen Golf, spre exemplu. Un alt produs generat de forma mașinii este luneta de dimensiuni uriașe.

Spațiu interior generos

În spatele hayon-ului vom regăsi 410 litri, volum total, ceea ce îl face să fie unul dintre cele mai mari din clasa sa. Gura de încărcare este mare, de ci nu ar trebuie să pună probleme atunci când vor trebui cărate obiecte mai voluminoase. Dacă tot am pomenit de Golf, Civic are un portbagaj cu 30 de litri mai mare.

Ne mutăm pe locurile din față, acolo unde vom regăsi un design curat, liniar, cu un fagure care se întinde pe toată lungimea planșei de bord.

Tabloul de bord digital are o diagonală de 10 inch și este foarte configurabil. Sistemul de infotainment este același pe care îl găsim și pe alte modele Honda. Vine cu Android Auto și Apple CarPlay, atât cu conexiune prin cablu, cât și wireless.

Scaunele versiunii prezentate sunt din piele și sunt și încălzite. Exemplarul prezentat are montată și o trapă panoramică, care face interiorul să fie mai luminos.

Ocupanții locurilor spate se vor bucura de suficient loc atât pentru cap, cât și pentru picioare.

Versiunea pe care noi am prezentat-o costă 38.000 de euro cu TVA inclus.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu
Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Luci Popa


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide