Top 10 cele mai bune mașini electrice în 2022. Mașini ideale pentru familiști – GALERIE FOTO

Autor: Andreea Ditcov acum o lună Știri auto

Vehiculele electrice au devenit un mijloc de transport de încredere, în prezent fiind disponibile modele și opțiuni pentru toate gusturile și buzunarele.

Chiar și familiile pot opta pentru o astfel de mașină, având avantajul unor drumuri mai liniștite și cu puține emisii. Multe dintre automobilele electrice potrivite pentru o familie din punct de vedere al spațiului sunt SUV-urile, deoarece acumulatorul este de obicei ascuns în podea. Iată un top realizat de britanicii de la autocar.co.uk.

Hyundai Ioniq 5

În ciuda dimensiunilor și greutății sale, Hyundai este surprinzător de ușor de condus, cu performanțe puternice, aderență decentă și suficientă capacitate de adaptare la diferite tipuri de drum. Varianta cu motor de 77 kWh poate atinge o viteză maximă de 185 de km/h și are un range de 507 kilometri. În România, prețul de pornire al mașinii este puțin peste 50.000 de euro.

Skoda Enyaq iV

Skoda vine în cazul modelului Enyaq 80 cu o versiune de 201 CP, care are un range de 530 de kilometri, potrivit pentru călătoriile mai lungi. Pentru cei cu un buget mai redus, Skoda oferă un model 60 cu un acumulator de 58 kWh care are o autonomie de 400 de kilometri. Un alt model mai mic există, dar nu este disponibil în acest moment. Prețul de pornire cu dotări de serie este de puțin peste 50.000 de euro pentru Enyaq 80 și 44.400 de euro pentru Enyaq 60.

Kia EV6

Mașina vine cu trei niveluri de echipare și fie cu un singur motor, cu tracțiune spate, fie dual-motor, cu tracțiune integrală. Are o putere de 226 CP sau 321 CP și va fi urmat în curând o versiune GT de vârf cu 577 CP. Pentru varianta cu motor de 58 kWh range-ul este de 394 de kilometri, iar pentru varianta de 77 kWh este de 528 de kilometri. Prețul de pornire pentru modelul cu motor mai mic este de 43.000 de euro, iar pentru cel cu motorul mai mare este de 47.000 de euro.

Ford Mustang Mach-E

Mustang Mach-E nu este un simplu coupe care să amintească de modelele muscle-car de acum câteva decenii, ci un adevărat crossover cu cinci locuri, cu o caroserie atrăgătoare, precum și un potențial impresionant de autonomie. Cel mai mic motor al gamei 2022, de 99 kWh, are o atonomie de 600 de kilometri. În România, modelul de bază fără accesorii Mach-E pornește de la 62.000 de euro.

Volkswagen ID.4

ID.4 este disponibil în două dimensiuni, cu modelele de 146 CP și 168 CP, care vin cu o unitate de 52 kWh, în timp ce modelul de 201 CP are o baterie de 77 kWh, care susține o autonomie de 520 de kilometri. Prețul de pornire în România este de 45.500 de euro.

Tesla Model Y

Varianta 2022 al Tesla Model Y vine cu un range de 455 de kilometri în cazul echipărilor de bază. Indiferent de motor, Modelul Y oferă mult spațiu pentru pasageri, iar cabina sa este echipată în stilul minimalist al Tesla. Spațiul de depozitare este, de asemenea, generos. O astfel de mașină costă aproape 56.000 de euro la noi în țară.

Nissan Ariya

Pentru început, SUV-ul Ariya are un aer smart, modern și elegant, în timp ce interiorul merită menționat, modelul făcând concurență serioasă rivalilor din listă cu prețuri și nume mai mari. Motorul de 63 de kWh vine cu un range de 403 kilometri și o viteză maximă de 160 de km/h. Ariya are un preț de pornire de 40.000 de euro

Audi Q4 E-tron Quattro

Q4 E-tron este o mașină electrică cu o autonomie de 480 de kilometri în cazul motorizării de bază. Modelul disponibil în România pornește de la prețul de 45.700 de euro.

Mercedes-Benz EQB

Cei care caută un SUV electric cu șapte locuri nu au multe opțiuni, Mercedes-Benz EQB fiind una dintre acestea. Are o autonomie de 453 de kilometri și o viteză maximă de 160 de km/h. Prețul de pornire al EQB este de 65.000 de euro.

Toyota bZ4X

Platforma e-TGNA, care este folosită și de Subaru Solterra și Lexus RZ îi oferă lui bZ4X aceeași fiabilitate la condus la care ne-am aștepta de la mașinile Toyota în ultimii ani. Modelul de 218 CP pornește în România de la prețul de 52.700 de euro. bZ4x vine cu o singură baterie, iar pachetul de 71,4 kWh este capabil de o autonomie de 510 kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide