5 jocuri auto ale copilăriei pe care le poţi juca în browserul web

Dacă te-ai născut în 2000, s-ar putea să nu ştii ce e acela MS-DOS, dar dacă mai ţii minte cum se instalează un Windows 95 de pe dischete, sigur îţi aduci aminte de câteva dintre jocurile de mai jos.

5 jocuri auto ale copilăriei pe care le poţi juca în browserul web 5 jocuri auto ale copilăriei pe care le poţi juca în browserul web

A existat o vreme în care jocurile pe calculator erau considerate extrem de avansate dacă ocupau două dischete de 1,44 MB, iar tu erai cel mai tare din parcare dacă aveai placă audio Sound Blaster Pro şi placă video cu 2 MB. Evident, acum până şi telefoanele mobile fac poze care ocupă mai mult spaţiu decât poate oferi o banală dischetă, iar noile jocuri ocupă chiar şi 50 GB pe hardurile uriaşe pe care le poţi cumpăra foarte uşor online.

Vremurile acelea s-au dus, dar asta nu înseamnă că nu poţi să te bucuri şi acum de jocurile cu care ai crescut, cu puţin ajutor din partea minunatului site Internet Archive, unde găseşti de toate - de la pagini web arhivate în urmă cu zece ani şi până la jocuri făcute pentru MS-DOS. Printre ele se află, bineînţeles, şi jocuri cu maşini, iar eu am ales cinci dintre ele care mi se par mai interesante (şi de care îmi mai aduc aminte câte ceva).

5. Ferrari Formula One (1989)

Teoretic, acest joc e cea mai bună reprezentare a echipei de Formula 1 Ferrari în sezonului din 1986 şi, chiar dacă nu pare a fi, probabil că este. A apărut în 1989 şi are suport pentru mouse! Minunat! Cu click dreapta accelerezi, cu click stânga frânezi şi cu mişcarea mouse-ului virezi (ceea ce e cam enervant)

4. Ford Simulator 5.0 (1994)

E un fel de configurator rudimentar pentru modelele americane Ford, dar poţi să şi conduci câteva maşini, iar scopul e să ajungi cât mai repede la Lake Wakatonka. Acceleraţia e fulminantă şi dacă mergi pe iarbă viteza scade foarte mult.

3. Lamborghini - American Challenge (1992)

Acum există multe jocuri cu maşini care au o hartă de pe care îţi alegi următoarea cursă şi un buget prestabilit. Ei bine, se pare că nu e un concept chiar aşa de nou, fiindcă Lamborghini - American Challenge le avea pe amândouă în 1992. În plus, grafica e surpinzător de plăcută pentru un joc care are 23 de ani.

2. PC Rally (1995)

Un joc mai puţin cunoscut, dar cu o grafică decentă pentru anul 1995 şi cu un control bunicel al maşinii, chiar dacă poziţionarea camerei e cam ciudată. Partea interesantă e că poţi să îţi îmunătăţeşti maşina cu roţi, motoare şi frâne mai bune.

1. Lotus - The ultimate challenge (1993)

Ce bătălii mai făceam în split screen pe Lotus! Grafica e oribilă, la fel şi sunetul, dar era printre singurele jocuri instalate pe calculatoarele de la sala la care mă duceam eu în copilărie. Maşina se controlează cu tastele W A S D.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.