Cât de bune sunt maşinile second hand de clasă compactă din Germania, conform TÜV Report 2013

Cele mai cumpărate maşini second hand din Germania sunt cele de clasă compactă, deci este normal să vedem clasamentele realizate de TÜV Report 2013 cu modelele de clasă compactă, pe categorii de vârstă. Vedeţi în continuare ce spune statistica germană.

Cât de bune sunt maşinile second hand de clasă compactă din Germania, conform TÜV Report 2013 Cât de bune sunt maşinile second hand de clasă compactă din Germania, conform TÜV Report 2013

În cazul maşinilor second hand cu vechime între 2 şi 3 ani, podiumul este ocupat de Mazda3, Toyota Auris şi Audi A3, modelul Mazda având de departe cea mai mică rată a defectelor constatate cu ocazia inspecţiei tehnice periodice.

Imediat în urma lui A3 se situează vărul VW Golf 6, cu un procent similar. Interesantă şi poziţionarea lui BMW Seria 1, cotat foarte aproape de concurentul direct Audi A3 - se remarcă, totuşi, că rata defecţiunilor la Audi A3 este sensibil mai mică, deşi kilometrajul mediu e mai mare decât al lui BMW Seria 1.

Skoda Octavia este compacta cu cel mai mare kilometraj mediu din aceste statistici, iar ca rată a defectelor se situează la jumătatea clasamentului, alături de Opel Astra şi Ford Focus.

Practic, deşi primele două locuri sunt ocupate de modele japoneze, prima jumătate a clasamentului este dominată de modele germane. Iar, dacă ne gândim că Volvo C30 e bazat pe platforma precedentului Focus, iar Octavia pe platforma lui Golf 5, nemţii merită cu atât mai multe aplauze.

A doua parte a clasamentului, în schimb, le este rezervată modelelor coreene şi, mai ales, franţuzeşti. De remarcat că Honda Civic e pe picior de egalitate cu Hyundai i30, ceea ce este, pe de o parte, puţin dezamăgitor pentru marca japoneză, dar, pe de altă parte, un plus pentru coreeni.

Codaşii acestui clasament rezervat modelelor cu vechime între 2 şi 3 ani sunt două modele ale grupului PSA, Citroen C4 şi Peugeot 308, cu rate ale defectelor de peste trei ori mai mari decât ale fruntaşilor japonezi.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.