Mai e un an până la introducerea Euro 6. Dar iată ce maşini Euro 6 se pot cumpăra deja în România

Maşinile noi care vor fi lansate pe piaţă după 1 septembrie 2014 vor trebui să fie conforme cu viitoarele norme antipoluare Euro 6, mai drastice. Până atunci mai este un an, dar pe piaţa auto din România se vând deja maşini noi cu motoare Euro 6. Şi nu sunt aşa de puţine cum am crede. Iată în continuare lista maşinilor Euro 6 care se comercializează deja la noi.

Mai e un an până la introducerea Euro 6. Dar iată ce maşini Euro 6 se pot cumpăra deja în România Mai e un an până la introducerea Euro 6. Dar iată ce maşini Euro 6 se pot cumpăra deja în România

Suntem pe final de septembrie, în 2013, ceea ce înseamnă că mai avem un an până când vor intra în vigoare noile norme antipoluare Euro 6. Fără a intra în detalii tehnice, aceste norme presupun impunerea unor limite mult mai drastice pentru emisiile nocive ale vehiculelor, ceea ce presupune creşterea costurilor tehnologiilor folosite pentru maşinile cu motoare cu ardere internă.

VEZI AICI LISTA DE MAŞINI NOI EURO 6 (septembrie 2013)

Chiar dacă producătorii mai au ceva timp, iată că sunt unii, în principal germani, care deja oferă maşini cu motoare Euro 6, care, pe lângă că promit o poluare mai redusă, scapă şi de timbrul de mediu. Poate guvernul se va gândi mai bine şi la alte mijloace de stimulare a achiziţionării de astfel de maşini...

Cele mai multe maşini Euro 6 sunt modele premium din Germania

Ei bine, la ora actuală am identificat pe piaţa auto de la noi 140 de modele distincte care deja sunt conforme normelor Euro 6, majoritatea provenind din Germania şi ţinând de branduri premium, dar există şi maşini mult mai accesibile.

Se detaşează BMW, care oferă nu mai puţin de 51 de versiuni distincte Euro 6, urmat de Mercedes-Benz, cu 45 de versiuni, dar şi de Audi, cu 20 de versiuni. Cele mai multe sunt motoare de peste 2,0 litri, care echipează modele scumpe, deci nu putem spune că maşinile Euro 6 sunt chiar accesibile.

Există şi maşini Euro 6 mai accesibile, cum sunt Fiat 500L sau noul Suzuki SX4 S-Cross

Însă nu doar germanii oferă astfel de motorizări, ci şi japonezii sau italienii, care vin cu propuneri de modele Euro 6 cu adevărat tentante pentru domeniul maşinilor noi.

De exemplu, Fiat 500L, cu motorul pe benzină de 1,4 litri (compatibil Euro 6), porneşte de la 14.900 euro (sau 12.516 euro cu discount), iar noul Suzuki SX4 S-Cross, cu motorul pe benzină de 1,6 litri (tot Euro 6), are un preţ de bază de 16.300 euro (sau 14.300 euro cu discount).

VEZI AICI LISTA DE MAŞINI NOI EURO 6 (septembrie 2013)

Mai jos, cerinţele noilor norme Euro 6 pentru emisiile de noxe, în cazul autoturismelor (comparativ cu celelalte norme anti-poluare de până acum):

Pe pagina următoare vedeţi care sunt modelele cu motorizări Euro 6 care se comercializează deja pe piaţa noastră

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.