Maşini 4x4 - crossover şi SUV

Nu se putea să nu analizăm cel mai populat domeniu al maşinilor 4x4: modele crossover şi SUV-uri, de toate categoriile şi pentru toate buzunarele.

Maşini 4x4 - crossover şi SUV Maşini 4x4 - crossover şi SUV

În general, breakurile care au împrumutat tehnica 4x4 dintr-un SUV au format o nişă separată, a maşinilor crossover. Şi pe piaţa noastră sunt oferite câteva modele:

Modelele oferite pe piata romaneasca in domeniul crossover

Audi A6 Allroad, foarte cunoscutCel mai cunoscut crossover este Audi A6 Allroad, model ajuns la a doua generaţie şi care, practic, a însemnat "încălzirea" celor de la Audi pentru domeniul SUV-urilor. Este o maşină care, ca preţuri, rivalizează cu SUV-urile premium, având o clientelă aparte. Este bazat pe breakul de clasă mare Audi A6, neavând, practic, un rival la noi (deşi unii consideră că Mercedes Clasa R ar putea fi considerat un model concurent).

Breakurile de clasă medie se dovedesc o investiţie mai bună pentru producători precum Audi, Saab, Subaru sau Volvo. Cu excepţia lui Saab 9-3X, celelalte trei modele oferă şi motorizări diesel, însă preţurile sunt demne de categoria premium, pornind de la peste 30.000 euro.

În mod interesant, Saab 9-3X este cel mai ieftin crossover de categorie medie, deşi se încadrează printre cele mai puternice modele. A4 Allroad si Outback, in clasa medie Cel mai ieftin crossover mediu cu motor diesel este Subaru Outback, care oferă ineditul motor boxer diesel la un preţ mai mic decât concurenţii Volvo XC70 sau Audi A4 Allroad, care oferă dieseluri de la 40.000 euro în sus.

Cei care vor performanţe foarte bune pot din nou apela la Subaru Outback, care oferă un motor pe benzină de 260 CP, mai ieftin cu 5.000 euro faţă de versiunea de top Volvo XC70 T6.

La cei care pentru care bugetul contează într-o măsură foarte mare se gândeşte doar concernul VAG, prin modelele Skoda Octavia Scout şi Seat Altea Freetrack (ultimul un fel de monovolum-crossover). Poate v-aţi fi aşteptat ca Skoda Octavia Scout să fie cea mai ieftină, dar situaţia stă altfel: versiunile TDI ale lui Altea Freetrack costă în jur de 25.000 euro, în timp ce Octavia Scout TDI este cu circa 1.500 euro mai scumpă.

Atât Skoda, cât şi Seat au pentru doritori şi versiuni pe benzină, Altea Freetrack oferind, prin intermediul motorului 2.0 TSI (cel de pe Golf GTI) chiar peste 200 CP, în condiţiile unui preţ apropiat de al versiunii TDI.

Pagina 2: SUV-uri de categorie mică

VEZI TOT DOSARUL PROMOTOR.RO MAŞINI 4x4 2010

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.