Maşini 4x4 sport - coupe şi cabrio

Tracţiunea integrală nu trebuie asociată doar cu maşinile de teren - sunt destule modele sportive sau chiar cabriolete care beneficiază de pe urma avantajelor sistemelor 4x4. Iar oferta de astfel de maşini 4x4 pe piaţa noastră este una foarte bogată.

Maşini 4x4 sport - coupe şi cabrio Maşini 4x4 sport - coupe şi cabrio

Pe piaţa de la noi sunt oferite maşini coupe 4x4 de la 5 producători, din cele 22 de modele nu mai puţin de 12 fiind echipate cu sistemul quattro - Audi domină, şi în acest caz, oferta de maşini cu tracţiune integrală.

Cinci producatori ofera coupe-uri cu tractiune integrala pe piata noastra


Alfa Brera - mega-discount Cel mai ieftin coupe cu tracţiune integrală care poate fi cumpărat acum la noi... nu este Audi TT, cum am fi tentaţi să credem, ci Alfa Romeo Brera, singurul model non-germanic din această categorie. Acest fapt este posibil graţie mega-discountului de sezon, de peste 10.000 euro - adică o propunere tentantă pentru amatorii de life-style, care nu prea sunt afectaţi de criză, dar nu refuză o ofertă bună.

Restul coupe-urilor pornesc de la 40.000 euro, mergând până la 150.000 euro. Şi vorbim de preţuri de bază...

Coupe-uri 4x4 dieselÎn mod paradoxal, cele mai ieftine coupe-uri cu tracţiune integrală sunt dotate cu motoare diesel de putere medie, motorizările pe benzină afişând valori de la 200 CP în sus. Deşi Audi TT este cel mai ieftin coupe, la acelaşi preţ puteţi opta pentru cel mai ieftin coupe-cabrio cu tracţiune integrală: BMW 320d xDrive Coupe.

Bineînţeles, nu lipsesc dieselurile potente, de peste 200 CP, care necesită bugete de ordinul a 50.000 euro, unde consumul redus nu mai este neapărat o prioritate.

Trecând în domeniul performanţelor (adică puteri în jurul a 300 CP şi peste această valoare), combinaţia cai putere + transmisie integrală este una bine-venită, iar preţurile de pornire se învârt în intervalul 50-60.000 euro. Cu aceşti bani vă puteţi orienta spre SUV-uri de categorie superioară - însă nu mai aveţi parte de extravaganţa şi exclusivismul unei maşini coupe.

R8 si 911, cele mai performanteÎn domeniul supersport, avem un duel interesant, între Audi R8 5.2 V10 şi Porsche 911 Turbo, primul fiind mai ieftin cu aproximativ 5.000 euro. O diferenţă minoră, dacă avem în vedere sumele de ordinul a 150.000 euro pe care le reclamă fiecare model în parte - dar e bine de ştiut. Totuşi, cel mai luxos coupe cu tracţiune integrală rămâne Mercedes CL 500 4MATIC.

Dacă defalcăm modelele pe segmentele principale, oferta se reduce drastic: Audi TT este singurul coupe 4x4 bazat pe o platformă de clasă compactă, Audi A5 şi BMW Seria 3 Coupe, alături de Alfa Brera, îşi dispută segmentul mediu, iar Porsche 911, Audi R8 şi Mercedes CL sunt ofertele pentru cei cu dare de mână, pentru care maşinile contează doar de la 100.000 euro în sus.

Pagina 2: cabriolete cu tracţiune integrală

VEZI TOT DOSARUL PROMOTOR.RO MAŞINI 4x4 2010

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.