Michelin Latitude

Două noi pneuri Michelin, create special pentru SUV-urile premium, dar care oferă un nivel ridicat al performanţelor.

Michelin Latitude Michelin Latitude

SUV-urile premium care beneficiază de motorizări puternice sînt o prezenţă relativ nouă, iar necesitatea creării unui pneu care să se ridice la nivelul performanţelor acestor bolizi a devenit stringentă.

Michelin Latitude Sport este pneul care poate transforma un SUV într-o maşină mult mai sigură decît este, prin ameliorarea semnificativă a ţinutei de drum. Este un pneu dezvoltat în strînsă colaborare cu Porsche, prin urmare pentru Cayenne.

Calităţile noului cauciuc le-am testat în baza Michelin din Almeria, Spania. Un centru de 4.500 de hectare, unde se testează 24 de ore din 24 – pneuri şi nu numai. Deşi mulţi nu le acordă importanţa pe care o merită, pneurile joacă un rol mai mult decît vital în ţinuta de drum a unui automobil. Un pneu inadecvat sau de proastă calitate poate ruina munca inginerilor care au dezvoltat maşina. Michelin Latitude Sport are designul suprafeţei de rulare inspirat de vîrful de gamă al producătorului francez pentru automobile sport, Michelin Pilot Sport 2.

Pe de altă parte, un pneu destinat SUV-urilor este mai mare, mai greu şi are de suportat o greutate mai mare. De aici rezultă forţe centrifuge sporite, care conduc la deformări ale pneului la viteze ridicate, micşorînd astfel pata de contact cu suprafaţa de rulare. Pentru a evita acest fenomen, noul pneu include în structura sa o centură din nylon care rigidizează suprafaţa de rulare, împiedicînd deformările la viteze mari şi mărind manevrabilitatea pe virajele rapide. În acelaşi timp Michelin Latitude Sport vine cu două compoziţii ale pneului.

La exterior, acesta este mai dur şi are rolul de a îmbunătăţi manevrabilitatea şi răspunsul direcţiei, în timp ce partea interioară este concepută pentru a evacua mai repede apa şi a evita acvaplanarea în condiţiile rulării pe suprafeţe umede. Noul pneu face parte din dotarea originală pentru Audi Q7, Porsche Cayenne facelift şi VW Touareg. Se află în curs de omologare şi pentru noul BMW X5. Este disponibil pentru firmele de tuning la dimensiunile 295/40 R 20 şi 315/25 R 23.


Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.